h

Nieuws van de afdeling

6 juni 2022

Campingproblematiek

Foto: Hanneke Goede

Al meer dan 1000 campingplekken zijn verdwenen in Fryslân. Ook binnen Súdwest zijn al de nodige plekken weg.
Oa Camping It Soal in Workum is te prooi gevallen aan zogenaamde "gebiedsontwikkeling" en nu lijkt camping "De Potten" aan het Sneekermeer eenzelfde lot te ondergaan.

Lees verder
5 juni 2022

FNV in Actie

Foto: Jamal al Sari

Op vrijdag 3 juni werd er door de leden van de FNV op de standplaatsen Heerenveen, Leeuwarden en Dokkum gestaakt. De arbeidsvoorwaarden moeten beter, een verlaging van de werkdruk en het wegblijven van nieuwe (jonge) collega’s.
Peter van Noort betoogde het al in de Staten: Openbaar vervoer is een basisvoorziening en moet voor iedereen betaalbaar en bereikbaar blijven. Hoe meer lijnen verdwijnen of ingekort worden, des te minder mensen gebruik gaan maken van het OV. Hierdoor wordt het weer “te duur” voor Arriva en moeten er opnieuw lijnen verdwijnen. Een vicieuze cirkel. SP Súdwest-Fryslân steunt de chauffeurs en de stakingen die hierop volgen!

Lees verder
11 april 2022

ALV 7 april 2022

Foto: SP

Op donderdag 7 april heeft afdeling Súdwest-Fryslân de ALV gehouden.
Vanuit de statenfractie werd een verslag gegeven door fractievoorzitter Hanneke Goede. Er werd gesproken over landbouw, stikstof, vliegbasis Leeuwarden, jacht, woningbouw, openbaar vervoer, de energietransitie en nog diverse andere onderwerpen.

Lees verder
12 februari 2022

2026

Foto: SP
Lees verder
22 december 2018

Fijne Feestdagen

Foto: Onbekend

Het bestuur van Súdwest-Fryslan wenst u fijne feestdagen en een strijdbaar 2019!

Lees verder
15 december 2018

Afbouw is geen opbouw manifestatie

Foto: Anjo de Haan

Op 13 december zijn actievoerders uit het hele land, waaronder SP Súdwest-Fryslân en LaatFryslanNietZakken (LFNZ), naar de rechtbank in Groningen gekomen om, op initiatief van Stichting Tsjingas uit Opsterland, te protesteren tegen nieuwe, bestaande of uitbreiding van gaswinning. Op inmiddels meer dan veertig (!) plekken in Nederland zijn plannen voor nieuwe boringen, uitbreidingen van bestaande gaswinning of het opnieuw in gebruik nemen van gesloten gasputten. Daarbij wordt ook steeds vaker “fracking” als in te zetten middel genoemd. Daar zijn wij als SP tegen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier