h

Nieuws uit 2010

1 december 2010

RAAD STEUNT MOTIE ‘ARMOEDE WERKT NIET'

SNEEK - De gemeenteraad van Sneek maakt zich ernstig zorgen over de effecten van het kabinetsbeleid voor inwoners die afhankelijk zijn van een Wajong-, WSW- of WWB-uitkering. De motie ‘Armoede werkt niet’, ingediend door de SP, kreeg steun van een meerderheid van de raad. Alleen de VVD stemde niet in met de motie. “De plannen van het Kabinet Rutte treffen de mensen met een arbeidsbeperking. Zo wordt een derde van de banen in de sociale werkvoorziening geschrapt. Dat is onacceptabel. Dit college moet protesteren bij de regering tegen deze plannen”, laat raadslid Marloes de Jong weten.

Lees verder
20 oktober 2010

Verkiezingen Zuid West Friesland: legalisatie van een democratisch toneelstuk

Nu de verkiezingen voor de raad van de nieuwe gemeente Zuid West Friesland naderbij komen is het misschien nuttig daar weer wat kanttekeningen bij te maken, aldus Kees Nederstigt uit Uitwellingerga.

Lees verder
20 oktober 2010

SP deelt ZO-krant uit tijdens de ochtendspits op station Sneek

Woensochtend tijdens de ochtendspits deelde de SP de nieuwe ZO-krant uit op het Sneeker treinstation. De SP geeft vier keer per jaar een mooie landelijke krant uit met nieuws, standpunten, en veel meer.

Lees verder
4 oktober 2010

SP gaat door als afdeling in de regio SÚDWEST FRYSLÂN

Naar aanleiding van het besluit om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en alle daarop volgende gebeurtenissen, was er op 29 september een algemene ledenvergadering van de afdeling Sneek e.o.

Lees verder
14 september 2010

SP Fryslân oneens met uitspraken van der Kolk

Bestuursleden van de afdelingen van de SP in Fryslân zijn het oneens met de uitspraken van Ad van der Kolk. Ad gebruikt de media om zijn onvrede te uiten en creëert daarmee een beeld waar de afdelingen zich niet in kunnen vinden. Het beeld dat van der Kolk van de SP oproept in de media klopt gewoon niet” is de mening van de bestuurders.

Lees verder
12 september 2010

Fryslân massaal achter besluit SP partijbestuur

Vertegenwoordigers van de afdelingen van de SP in Fryslân kwamen vrijdagavond 10 september voor een regio overleg bijeen in Leeuwarden. Op de agenda stond onder andere de situatie in de afdeling Sneek en daaraan gekoppeld deelname aan de raadsverkiezingen in de nieuwe gemeente die rond Sneek ontstaat in november

Lees verder

Pagina's

U bent hier