h

Nieuws uit 2014

18 december 2014

SP doet voorstellen verordeningen Participatiewet

De SP is niet blij met de nieuwe Participatiewet, maar nu die wet er tóch ligt, moet de gemeente hem zo sociaal mogelijk uitvoeren.

Lees verder
13 december 2014

SP collecteert voor de arme rijken

Foto: Harmen de Wind

Afgelopen zaterdag collecteerde de SP voor de topverdieners in de zorg. 
Op het Schaepmarktplein en de Oosterdijk in Sneek werd verbaasde voorbijgangers gevraagd om een kleine bijdrage voor die arme rijken. Ze dreigen er binnenkort wat op achteruit te gaan en dat was voor Comité Rijkdom voor de Rijken reden genoeg om in actie te komen.

Lees verder
8 december 2014

Een nacht bij de politie

Foto: Sneker nieuwsblad / www.sneekernieuwsblad.nl

Een verslag van  één van onze raadsleden die wel eens meemaken wou hoe een nacht bij de poitie er uit kan zien. De raad op straat maar dan anders

Lees verder
4 december 2014

Hypocriet? De zorg is geen markt!

Foto: Omrop Fryslân / Omropfryslan.nl

In het commentaar van de Leeuwarder Courant van 1 december, wordt het werkbezoek van Emile Roemer aan de Sionsberg in Dokkum weggezet als “hypocriet”. Zomaar. Zonder verdere uitleg of onderbouwing. Dat is niet alleen flauw, het is ook volslagen onterecht. Het bezoek van Roemer en Renske Leijten was bepaald niet de eerste keer dat de SP zich betrokken toont bij de akelige gang van zaken rond het ziekenhuis. De enthousiaste ontvangst door specialisten en verplegend personeel was dan ook tekenend.

Lees verder
27 november 2014

Werkbezoek Buurtzorg Bolsward e.o.

Kwalitatief goede thuiszorg, geleverd door fatsoenlijk betaalde en met een grote mate van zelfstandigheid werkende medewerkers, een minimum aan kosten voor management en overhead.Het Nederlandse model van Buurtzorg slaat aan, in de VS, Scandinavië, Australië, China, Engeland en Japan. Een goed idee om eens bij Buurtzorg Bolsward op werkbezoek te gaan en te kijken hoe dit in onze gemeente gaat. 

Lees verder
20 november 2014

SP: stop met achterkamertjespolitiek!

Al weer een bijeenkomst achter gesloten deuren. Deze keer over het Fries Merenproject
De SP fractie is er wel klaar mee.

Lees verder

Pagina's

U bent hier