h

Nieuws van de afdeling

5 april 2024

Zorgavond met Jimmy Dijk, fractievoorzitter Tweede Kamer

Foto: Maurits Gemmink

Bijeenkomst over ZORG met Jimmy Dijk, de nieuwe SP fractievoorzitter.
Op vrijdag 12 april is er een informatie- en discussieavond over de gevolgen van  de marktwerking en bezuinigingen in de (jeugd)zorg en de gevolgen van de dreigende sluiting van de ziekenhuizen in Sneek en Heerenveen.

Lees verder
17 maart 2024

HOLLE POARTE: DE STRIJD TEGEN HERSTRUCTURERING

Foto: Hanneke Goede

Het is een trend die jaren geleden is ingezet: de herstructurering van vakantieparken. Het ene park wordt volgezet met dure chalets, het andere park wil ruimte maken voor toeristisch kamperen.
Camping De Holle Poarte in Makkum is de volgende die op de lijst staat. Het F-Veld moet geruimd worden voor toeristisch kamperen. Als één van de duurste campings van Fryslân hebben ze ontdekt dat eigenaren met dure campers diep in de buidel willen tasten voor een plekje bijna aan het IJsselmeer.
Om de huidige staanplaatshouders inzicht te geven in de plannen, werd er op 16 maart 2024 een informatiebijeenkomst georganiseerd.
En om er geen doekjes om te winden: wat een amateuristische bijeenkomst was dit!

Lees verder
16 maart 2024

Autodrop bij de raadsvergadering

Foto: Carla van der Hoek

Bij de raadsvergadering van 14 maart 2024 stond opnieuw de Autoluwe Binnenstad Sneek op de agenda, nu door het indienen van een motie vreemd (dus een motie over een punt die niet op de agenda staat). Hoewel de motie om onmiddellijk te stoppen met de Autoluwe Binnenstad het niet gehaald heeft, was het in de gemeenteraad zelf allesbehalve autoluw. 
Om aan te geven dat de pilot autoluw die er nu ligt zorgt voor teveel overlast voor inwoners en ondernemers, deelde de SP zakjes autodrop uit. Dus auto's te over in de gemeenteraad.

Lees verder
1 maart 2024

Enquête's ophalen

Foto: Carla van der Hoek

Vanavond waren Carla en Marja enquêtes ophalen langs de Worp Tjaardastraat. Ondanks de kou en de regen, met een zonnig humeur langs de deur. Ze kregen veel positieve reacties op het persoonlijk ophalen en op ons initiatief. 

Lees verder
17 januari 2024

Enquête Sneek autoluw

Foto: Hanneke Goede

Sneek autoluw

Lees verder
17 juli 2023

Behoud het Antonius in Sneek!

Foto: Haneke Goede

Donderdag 20 juli staan wij om 18.15 bij het gemeentehuis in Sneek. Hier zullen wij aan de Raadsleden laten horen dat ze zich hard moeten maken om het ziekenhuis te behouden. We hebben vast een motie mee, waar de Raadsleden gebruik van kunnen en mogen maken.
Onze oproep wordt breed gedeeld, zowel binnen als buiten de partij. SAMENWERKEN is de boodschap. Samenwerken om ons ziekenhuis te behouden!

Lees verder

Pagina's

U bent hier