h

Zorgavond met Jimmy Dijk, fractievoorzitter Tweede Kamer

5 april 2024

Zorgavond met Jimmy Dijk, fractievoorzitter Tweede Kamer

Foto: Maurits Gemmink

Bijeenkomst over ZORG met Jimmy Dijk, de nieuwe SP fractievoorzitter.
Op vrijdag 12 april is er een informatie- en discussieavond over de gevolgen van  de marktwerking en bezuinigingen in de (jeugd)zorg en de gevolgen van de dreigende sluiting van de ziekenhuizen in Sneek en Heerenveen.

Gespreksleider deze avond is historicus en journalist Wiebe Dooper uit Sneek (oa bekend van Brekt.nl). Hij spreekt met de gasten en met het publiek over hun ervaring in de zorg en over de noodkreten en hoe het anders moet (en kan).

Gespreksgasten zijn oa. :
•    Tineke Mollema, bestuurslid communicatie bij Plusminus en lid van de expertcommissie Jeugd bij Mind.
•    J. van der Veen, medewerker bij de DJI.
•    Jimmy Dijk is sinds kort fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer en was daarvoor woordvoerder Zorg. Hij gaat vertellen over het Nationaal Zorgfonds en wat dat kan betekenen voor bijvoorbeeld de GGZ, de fysiotherapie en de tandartszorg.

Dijk: ‘In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Maar er staat een boete van 385 euro op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is bovendien veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. Dat moet anders. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.’

De avond vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk in Heerenveen, ingang Kerkstraat 36, 8441 EZ Heerenveen. Inloop vanaf 19.00, start programma om 19.30.

Reactie toevoegen

U bent hier