h

Nieuws uit 2018

22 december 2018

Fijne Feestdagen

Foto: Onbekend

Het bestuur van Súdwest-Fryslan wenst u fijne feestdagen en een strijdbaar 2019!

Lees verder
15 december 2018

Afbouw is geen opbouw manifestatie

Foto: Anjo de Haan

Op 13 december zijn actievoerders uit het hele land, waaronder SP Súdwest-Fryslân en LaatFryslanNietZakken (LFNZ), naar de rechtbank in Groningen gekomen om, op initiatief van Stichting Tsjingas uit Opsterland, te protesteren tegen nieuwe, bestaande of uitbreiding van gaswinning. Op inmiddels meer dan veertig (!) plekken in Nederland zijn plannen voor nieuwe boringen, uitbreidingen van bestaande gaswinning of het opnieuw in gebruik nemen van gesloten gasputten. Daarbij wordt ook steeds vaker “fracking” als in te zetten middel genoemd. Daar zijn wij als SP tegen.

Lees verder
30 november 2018

Ron Meijer komt naar Leeuwarden

Foto: SP

Landelijk SP-voorzitter Ron Meyer zal komende donderdag 6 december Leeuwarden aan doen in een tour door het land. Tijdens een openbare avond in Theater De Bres spreekt Meyer graag met de aanwezigen. Onlangs publiceerde Meyer het boek 'Grip, in gesprek over de staat van ons land' dat bestaat uit gesprekken met honderd wetenschappers, schrijvers en denkers over de staat van Nederland. Hij sprak met mensen als Sinan Can, David van Reybrouck, Jan Terlouw, Roxane van Iperen en bisschop De Korte. Ze lieten allen hun kritische licht schijnen op onze huidige samenleving.

Lees verder
27 november 2018

Lachgasballonnen in Sneker horeca

Foto: ANP / ANP

SP SWF ziet dat er ook in de Sneker horeca lachgasballonnen zijn opgedoken
en maakt zich zorgen om de gebruikers.
Het effect van veelvuldig gebruik van lachgas op langere termijn is nog niet bekend en daarom wil de SP graag duidelijkheid over het gebruik hiervan. Op welke manier wordt er toezicht gehouden op overgebruik en in de gaten gehouden of mensen niet "out" gaan.

Lees verder
25 september 2018

Manifestatie Rotterdam

Foto: Marja Bos

Ongeveer 1000 SP-ers en belangstellenden kwamen zaterdag 15 september naar de manifestatie van de SP in Rotterdam. Tien jaar na het begin van de kredietcrisis en aan de vooravond van Prinsjesdag trok Lilian Marijnissen fel van leer.
Na de aftrap door de band St Tropez en diverse speeches
van bekende genodigden, zette Lilian Marijnissen de aanval in naar
het huidige kabinet:

Lees verder
6 juni 2018

SP SWF steunt gezamenlijke actie “Samen tegengas”

Foto: SP

Afgelopen zaterdag was er een noordelijke manifestatie tegen gas- en zout winning. Samen met vele actie groepen kwamen we bijeen om onze bezorgdheid uit tespreken. Onze afdeling deelde mondkapjes uit tegen de smerige giftige lucht bij REC.

Lees verder

Pagina's

U bent hier