h

Hypocriet? De zorg is geen markt!

4 december 2014

Hypocriet? De zorg is geen markt!

Foto: Omrop Fryslân / Omropfryslan.nl

In het commentaar van de Leeuwarder Courant van 1 december, wordt het werkbezoek van Emile Roemer aan de Sionsberg in Dokkum weggezet als “hypocriet”. Zomaar. Zonder verdere uitleg of onderbouwing. Dat is niet alleen flauw, het is ook volslagen onterecht. Het bezoek van Roemer en Renske Leijten was bepaald niet de eerste keer dat de SP zich betrokken toont bij de akelige gang van zaken rond het ziekenhuis. De enthousiaste ontvangst door specialisten en verplegend personeel was dan ook tekenend.

Het bezoek ligt ook compleet in lijn met onze eerdere steun bij de protesten tegen de sluiting van het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse en de forse kritiek die wij sinds mensenheugenis hebben op de idiotie van schaalvergroting, concurrentie en winstbejag in de zorg.

Het commentaar besluit met de conclusie dat “alle neuzen nu dezelfde kant op moeten staan.” Dat kunnen wij alleen maar onderschrijven. Het liefst dezelfde kant op als die van ruim twee derde van de Nederlanders, die volgens onderzoek van Maurice de Hond vinden dat de marktwerking in de zorg moet stoppen.

Reacties

Wellicht is de Leeuwarder Courant bang voor de SP, want Friesland had/heeft naast een sterke CDA, altijd een sterke PvdA gehad en dat nu dreigt na maart a.s. te smelten als sneeuw voor de zon.

Reactie toevoegen

U bent hier