h

Werkbezoek Buurtzorg Bolsward e.o.

27 november 2014

Werkbezoek Buurtzorg Bolsward e.o.

Kwalitatief goede thuiszorg, geleverd door fatsoenlijk betaalde en met een grote mate van zelfstandigheid werkende medewerkers, een minimum aan kosten voor management en overhead.Het Nederlandse model van Buurtzorg slaat aan, in de VS, Scandinavië, Australië, China, Engeland en Japan. Een goed idee om eens bij Buurtzorg Bolsward op werkbezoek te gaan en te kijken hoe dit in onze gemeente gaat. 

Buurtzorg Bolsward e.o. is in 2011 opgericht door Jeltje Hoekman in navolging van Buurtzorg Gaasterland-Sleat. Een team van 8 verpleegkundigen en ziekenverzorgenden zetten zich in voor de best mogelijke zorg voor hun cliënten. Het oplossend vermogen en de professionaliteit van de medewerkers wordt ten volle  benut. Er wordt gestreefd naar duurzame en effectievem zorgverlening voor de cliënt.

Het doel is om de cliënt zo snel mogelijk weer zelfstandig te maken, in plaats van zoveel mogelijk uren te schrijven.  Er wordt geen geld uitgegeven aan dure reclame campagnes en managers zijn niet nodig, want alle overhead taken worden verdeeld onder de teamleden. Buurtzorg Bolsward e.o. maakt gebruik van moderne ICT-toepassingen, waardoor de administratieve kosten tot een minimum worden beperkt. De inzage in werkplannen en werkzaamheden worden met behulp van deze online hulpmiddelen makkelijk gemaakt voor medewerkers, cliënten, familie en verzekeraars.

De medewerkers maken een enthousiaste indruk en zijn erg betrokken bij hun werk. Ze geven allemaal aan dat ze nog nooit zo tevreden zijn geweest over met een baan in de zorg. Dit blijkt met name uit het feit dat bij Buurtzorg Bolsward e.o. nauwelijks  sprake is van ziekte verzuim. De zelfstandige manier van werken, maar ook de steun van collega's van het eigen team en ander teams zorgt voor tevreden medewerkers. Toewijding en belangstelling voor de persoonlijke situatie van de cliënt zorgen voor flexibiliteit, het goed kunnen inspelen op zorgvragen en samen met de cliënt naar oplossingen zoeken.

Over de manier van werken bij Buurtzorg waren Carla, Harmen en Tineke erg onder de indruk. Zowel Carla als Tineke, beide werkzaam in de zorg, zouden op deze manier willen. Raadslid Harmen de Wind: “Goed om te zien dat door enthousiasme en de manier van werken de thuiszorg beter en meer cliëntgericht is”.

Reacties

Ik ben nu bij de thuiszorgorganisatie Sûdwestfryslan en heb moeilijkheden in de thuiszorghulp en begeleiding. hebben jullie daar ook een oplossing voor.
Alles moet digitaal en daar heb ik moeite mee. JBW/Sneek.

Reactie toevoegen

U bent hier