h

SP gaat door als afdeling in de regio SÚDWEST FRYSLÂN

4 oktober 2010

SP gaat door als afdeling in de regio SÚDWEST FRYSLÂN

Naar aanleiding van het besluit om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en alle daarop volgende gebeurtenissen, was er op 29 september een algemene ledenvergadering van de afdeling Sneek e.o.

Hierbij waren ook de SP regio-vertegenwoordiger Lian Veenstra en de algemeen secretaris van het SP partij bestuur Hans van Heijningen aanwezig. Nico Heijmans uit Brabant zat de vergadering voor. De voorzitter gaf iedereen eerst de kans om wat te zeggen of te vragen. Na afloop van dit rondje werd er antwoord gegeven op de verschillende vragen met betrekking van de gang van zaken rondom de besluitvorming, factoren die meegespeeld hebben en de rol van de verschillende betrokkenen.

Na de situatie uitvoerig besproken te hebben, kwam het belangrijkste onderwerp aan de orde: de toekomst van de afdeling.

Gelukkig hebben alle aanwezige leden unaniem besloten dat de SP door gaat als afdeling in deze regio!

Ook werd duidelijk dat het partijbestuur de afdeling de tijd wil geven om opnieuw gestalte te gaan geven aan de afdeling.
De komende tijd zal een kleine werkgroep van actieve leden andere leden weer opnieuw gaan opzoeken en activeren, om zo te bouwen aan een stabiele en betrouwbare basis voor de afdeling. De afdeling zal voorlopig nog geen bestuur kiezen, om de tijd te nemen voor het vormen van een betrouwbaar en kundig bestuur.
Op dit moment zal de afdeling vertegenwoordigd worden door twee contactpersonen. De contactpersonen zijn huidig fractielid Marloes de Jong en actief lid Fenna Feenstra. De ledenvergadering heeft de werkgroep geen tijdspad meegegeven, de werkgroep moet de tijd nemen die nodig is. Wel is de naam besproken. Omdat de SP afdeling meer omvat dan alleen Sneek is op dit moment besloten de werkgroep de volgende werktitel te geven: platform SÚDWEST FRYSLÂN.
Er zullen natuurlijk nog ander vergaderingen volgen om meer gestalte te geven aan de werkgroep en plannen voor de toekomst te bespreken. De werkgroep zal de leden van de afdeling op de hoogte houden.

U bent hier