h

Actie

27 november 2018

Lachgasballonnen in Sneker horeca

Foto: ANP / ANP

SP SWF ziet dat er ook in de Sneker horeca lachgasballonnen zijn opgedoken
en maakt zich zorgen om de gebruikers.
Het effect van veelvuldig gebruik van lachgas op langere termijn is nog niet bekend en daarom wil de SP graag duidelijkheid over het gebruik hiervan. Op welke manier wordt er toezicht gehouden op overgebruik en in de gaten gehouden of mensen niet "out" gaan.

Lees verder
25 september 2018

Manifestatie Rotterdam

Foto: Marja Bos

Ongeveer 1000 SP-ers en belangstellenden kwamen zaterdag 15 september naar de manifestatie van de SP in Rotterdam. Tien jaar na het begin van de kredietcrisis en aan de vooravond van Prinsjesdag trok Lilian Marijnissen fel van leer.
Na de aftrap door de band St Tropez en diverse speeches
van bekende genodigden, zette Lilian Marijnissen de aanval in naar
het huidige kabinet:

Lees verder
5 november 2017

SP: Gemeente moet investeren in de leefbaarheid in Sperkhem

Foto: Harmen de Wind / SP SWF

Zaterdag 4 november is de SP met de bewoners van Oranjepad, Willem de Zwijgerstraat en de Woudstraten in gesprek gegaan over de leefbaarheid in hun wijk. De SP maakt zich zorgen over de hoe de gemeente de straten met de huurwoningen in de wijk Sperkhem laat verpauperen. Het lijkt wel of de gemeente de straten in die wijk overslaat.

Lees verder
9 augustus 2017

Geen reces maar in gesprek

Foto: Harmen de Wind / SP SWF

In de zomer stopt de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân met vergaderen, net als vele andere gemeenteraden. Dit noemt men “het reces”, ook wel vakantie voor politici. Voor SP’ers is dit het moment om, nog meer dan anders met de mensen in gesprek te gaan. Vandaag op hardzeildag hebben veel mensen uit Sneek en omgeving een vrije dag en was het een mooie gelegenheid om onder genot van een glaasje rode ranja op de braderie in gesprek te gaan met de mensen over hun over hun leef-, woon- en werkomgeving.

Lees verder
10 juli 2017

Bewoners aan het woord in Lemmerweg-West

Foto: Hanneke Goede / SP SWF

Vanavond zijn onze leden de Lemmerweg-West in gegaan om huis aan huis de resultaten te bezorgen van de enquête die vorig jaar in deze buurt is gehouden. Veel bewoners hebben aangegeven graag op de hoogte gehouden te willen worden. Die zullen we binnenkort nog persoonlijk bezoeken.

Lees verder
30 juni 2017

Je ziet meer met 30 op de Steenklip

Foto: Hanneke Goede / SP SWF

Nadat uit een enquête bleek dat bijna de hele straat last heeft van hardrijders, heeft SP Súdwest-Fryslân gisterenavond een kleinschalige actie uitgevoerd samen met de buurtbewoners.

Lees verder
17 juni 2017

Uitkeringsgerechtigden niet verplicht naar Culturele Hoofdstad 2018

Foto: LC / LC. nl

Naar aanleiding van een bericht van Omrop Fryslân heeft de SP fractie vragen gesteld in de raadsvergadering van donderdag 15 juni 2017. In het artikel werd gemeld dat Friese gemeenten 1000 vrijwilligers zouden leveren voor CH2018. Enkele gemeenten hebben inmiddels een uitvoeringsovereenkomst met vrijwilligersorganisaties gesloten.

Lees verder
14 juni 2017

Vraag SP over schuld bij zorgverzekeraar levert succes op

In de commissie Boarger en Mienskip van 22 maart heeft onze fractie vragen gesteld over een regeling van de overheid voor bijstandsgerechtigden met schulden bij de zorgverzekering. Ze kunnen dan onder bepaalde voorwaarden af van de bestuurlijke boete en terug naar hun eigen verzekering. Voor deze regeling had onze gemeente totnutoe geen afspraken gemaakt, terwijl deze al sinds juli 2016 bestaat.

Lees verder
3 juni 2017

Vermillion krijgt een vergunning om seismisch onderzoek te doen in Súdwest-Fryslân 

Wethouder Akkerman van Súdwest-Fryslân geeft Vermillion groen licht om op zoek te gaan naar kleine gasvelden met trilplaten en kleine explosies in de ondergrond. Volgens de wethouder hebben we geen keus.

Lees verder
5 maart 2017

Een vaste baan, een huis en goede zorg

Foto: SP

De AOW-leeftijd moet op 65, de marktwerking moet uit de zorg en het eigen risico moet eraf. Mensen met een beperking moeten ook in een beschermde omgeving kunnen werken. De huren zijn te hoog en het wordt tijd dat we ons inzetten voor een schoner duurzamer Nederland. Dit waren de meest gehoorde wensen van mensen die de SP aansprak op de campagne dag in Sneek.

Lees verder

Pagina's

U bent hier