h

SP: Gemeente moet investeren in de leefbaarheid in Sperkhem

5 november 2017

SP: Gemeente moet investeren in de leefbaarheid in Sperkhem

Foto: Harmen de Wind / SP SWF

Zaterdag 4 november is de SP met de bewoners van Oranjepad, Willem de Zwijgerstraat en de Woudstraten in gesprek gegaan over de leefbaarheid in hun wijk. De SP maakt zich zorgen over de hoe de gemeente de straten met de huurwoningen in de wijk Sperkhem laat verpauperen. Het lijkt wel of de gemeente de straten in die wijk overslaat.

Achterstallig groenonderhoud, grofvuil dat soms maanden langs de weg staat, veel hondenpoep op straat en in de speelplaatsen en scheve stoepen. Een bewoner klaagde zelfs over ratten die over straat liepen. De Willem de Zwijgerstraat is een racebaan voor auto’s en ook wordt er in de wijk drugsoverlast ervaren. Een wijk waar ook veel kinderen spelen.

Foto: Harmen de Wind / SP SWF

SP fractievoorzitter Fried Didden: ”De gemeente zou deze wijk niet moeten laten verpauperen maar er juist in moeten investeren. Juist nu het economisch beter lijkt te gaan moeten we investeren in mensen. In huurwoningen die niet tochten, en die betaalbaar zijn. In maatregelen voor mensen met een koopwoning en een kleine portemonnee om hun woning op te knappen en te verduurzamen. In een wijk die veilig is voor kinderen en waar mensen veilige en schoon kunnen wonen. Als je de wijk laat verpauperen geef je ook een signaal dat je mensen aan hun lot over laat en maak je de tweedeling tussen arm en rijk alleen maar groter. Het is juist nu de tijd dat de gemeente helpt om de wijk leefbaarder te maken. Het is nu de tijd voor menselijke waardigheid, solidariteit en gelijkwaardigheid."

De SP zal in de gemeenteraad zich sterk gaan maken dat de wijk weer een wijk wordt waar de huizen duurzaam zijn, de huren betaalbaar en straten veilig en schoon. 

Reactie toevoegen

U bent hier