h

Een vaste baan, een huis en goede zorg

5 maart 2017

Een vaste baan, een huis en goede zorg

Foto: SP

De AOW-leeftijd moet op 65, de marktwerking moet uit de zorg en het eigen risico moet eraf. Mensen met een beperking moeten ook in een beschermde omgeving kunnen werken. De huren zijn te hoog en het wordt tijd dat we ons inzetten voor een schoner duurzamer Nederland. Dit waren de meest gehoorde wensen van mensen die de SP aansprak op de campagne dag in Sneek.

Foto: Harmen de Wind

De SP is het daar volledig mee eens. Niets voor niets is onze verkiezingsleus: “Pak de macht”. Meer zeggenschap over huren, lonen en hoe we onze samenleving willen inrichten. Niet de multinationals maar gewone hardwerkende mensen moeten het voor het zeggen hebben.

Foto: Harmen de Wind

Fenna Feenstra, kandidaat Kamerlid uit Sneek: “De kabinetten onder leiding van Rutte hebben een overgrote meerderheid van de bevolking in de kou laten staan. Deze mensen zijn klaar met het beleid van de afgelopen jaren. Verzorgingstehuizen zijn gesloten, er is keihard bezuinigd op de thuiszorg, en de sociale werkplaatsen en studenten hebben straks naast hun diploma ook een schuld van 35.000 euro. Nederland is flexwerk koning.

Foto: Harmen de Wind

De meeste mensen die wij spraken willen gewoon dingen zoals een vaste baan, een huis en goede zorg. De SP heeft concrete oplossingen om dat te realiseren. Het CPB geeft zelfs aan dat de investeringsagenda van SP 160.000 ​extra banen, de grootste koopkracht en de laagste staatsschuld oplevert. Om dat te kunnen realiseren willen we alleen maar samenwerken met andere linkse partijen. Zo kunnen we samen strijden voor goede zorg zonder eigen risico en zonder marktwerking, vaste banen met een eerlijk loon en een AOW leeftijd van 65 jaar.

Lees meer in ons programma

Doe mee!

Reactie toevoegen

U bent hier