h

Vermillion krijgt een vergunning om seismisch onderzoek te doen in Súdwest-Fryslân 

3 juni 2017

Vermillion krijgt een vergunning om seismisch onderzoek te doen in Súdwest-Fryslân 

Wethouder Akkerman van Súdwest-Fryslân geeft Vermillion groen licht om op zoek te gaan naar kleine gasvelden met trilplaten en kleine explosies in de ondergrond. Volgens de wethouder hebben we geen keus.

De fractie van de SP denkt dat we wel degelijk een keus hebben. Wij willen geen gasboringen in ons mooie Friese land dus ook geen onderzoek naar mogelijke locaties.
Onderzoek waarvan we niet eens de gevolgen weten voor ons drinkwater voor de bodem bewegingen. Als doekje voor het bloeden gaat Vermillion het ons dan vertellen als ze thermische warmte ontdekken. Dat is mooi en thermische warmte is een duurzame vervanger van gas. Maar laat eerst een onafhankelijk onderzoek doen naar de gevolgen, voor je begint met een onderzoek waarvan het doel is meer gas vinden.

Foto: SP / Laat Fryslân Niet Zakken

Steun ons en sluit je aan bij de actiegroep Laat Fryslan Niet Zakken. Laat zien dat wij dit niet willen.

https://www.facebook.com/laatfrieslandnietzakken/

Reactie toevoegen

U bent hier