h

Zorg

16 november 2017

Voorstel SP om de positie van jonge mantelzorgers goed te beschermen unaniem aangenomen

In de vergadering van 14 november heeft de gemeenteraad het voorstel van de SP over jonge mantelzorgers unaniem aangenomen. Bij de behandeling van de nieuwe WMO verordening heeft de SP vragen gesteld over wat volgens de gemeente "gebruikelijke zorg" is. Het kan wat ons betreft niet zo zijn dat thuiswonende jongeren de zorg voor hun ouders op zich zouden moeten nemen als die het zelf niet meer kunnen.

Lees verder
14 juni 2017

Vraag SP over schuld bij zorgverzekeraar levert succes op

In de commissie Boarger en Mienskip van 22 maart heeft onze fractie vragen gesteld over een regeling van de overheid voor bijstandsgerechtigden met schulden bij de zorgverzekering. Ze kunnen dan onder bepaalde voorwaarden af van de bestuurlijke boete en terug naar hun eigen verzekering. Voor deze regeling had onze gemeente totnutoe geen afspraken gemaakt, terwijl deze al sinds juli 2016 bestaat.

Lees verder
5 maart 2017

Een vaste baan, een huis en goede zorg

Foto: SP

De AOW-leeftijd moet op 65, de marktwerking moet uit de zorg en het eigen risico moet eraf. Mensen met een beperking moeten ook in een beschermde omgeving kunnen werken. De huren zijn te hoog en het wordt tijd dat we ons inzetten voor een schoner duurzamer Nederland. Dit waren de meest gehoorde wensen van mensen die de SP aansprak op de campagne dag in Sneek.

Lees verder
19 februari 2017

Mooie dag bij het Nationaal ZorgDebat

Foto: SP

Zaterdag 18 februari vertrokken we in alle vroegte naar Den Haag.
Vandaag gaan we naar het Nationaal ZorgDebat. We komen omstreeks 12 uur aan op het Malieveld. Wat een mensen, wat een geweldige groep mensen die allemaal het zelfde willen. Eén Nationaal ZorgFonds, zonder eigen risico.  De boete op ziek zijn moet worden gestopt. De zorg moet weer van ons worden.

Lees verder
10 februari 2017

Nationaal ZorgDebat

Foto: SP

Vanochtend verschenen de zorgplannen van de VVD in krant. Rutte zet het mes in de zorgtoeslag en laat het torenhoge eigen risico bestaan. Terwijl meer dan 1.000.000 mensen de zorgkosten nu al niet meer kan betalen, weigert de VVD de boete op ziek zijn af te schaffen of zelfs maar te verlagen.

Lees verder
20 maart 2016

Huishoudelijke verzorging helaas niet op de agenda

Afgelopen woensdag bij de commissie Boarger en Mienskip waren er cliënten en zorgmedewerkers aanwezig op de tribune. Ook was er een inspreker die haar zorgen over de huishoudelijke verzorging wilde delen met de commissie.

Lees verder
19 mei 2015

Volkspetitie Red de zorg

Met de toenemende bezuinigingen op de zorg lijkt het erop dat een grote groep Nederlanders vogelvrij wordt verklaard door dit huidige kabinet.

Lees verder
15 mei 2015

Ook in Sneek acties voor de volkspetitie Red de Zorg!  

Foto: FNV / fnvvoorzorg.nl

De SP en zorgmedewerkers uit Sneek e.o voeren op 19 mei 2015 in Sneek actie voor het behoud van goede zorg. Op deze dag halen zij handtekeningen op voor de Volkspetitie Red de zorg.

Lees verder
19 januari 2015

SP Keukentafel: warme gesprekken op een koude dag

Het is gezellig druk op het Schaapmarktplein in Sneek, ondanks de winterse kou. De SP serveert warme thee met wat lekkers erbij en nodigt mensen uit voor een praatje.

Lees verder
16 januari 2015

SP keukentafel op Schaapmarktplein

Aanstaande zaterdag, 17 januari, organiseert de SP ‘keukentafelgesprekken’ op het Schaapmarktplein in Sneek.

Lees verder

Pagina's

U bent hier