h

Armoede werkt niet

13 november 2015

SP deelt snoepzakjes uit tijdens de raadsvergadering

Foto: Harmen de Wind / SP Súdwest Fryslân

Snoep stelen van een kind is niet zo moeilijk. Neem af en toe 1 snoepje uit zijn zakje met snoep en het kind zal het niet missen. Neem je in één keer de hele zak weg, dan is het kind terecht boos, zo niet woedend. Dus af en toe eentje, tegen de tijd dat het kind dat opmerkt, is het al te laat en kan hij er niets anders meer aan doen dan klagen dat zijn snoepjes (bijna) op zijn.

Lees verder
12 oktober 2015

Stop de kostendelersnorm voor mantelzorgers!

Door de veranderingen in de zorg moeten zorgbehoevende mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarom wordt de rol van mantelzorgers bij de ondersteuning van mensen in eigen omgeving steeds groter. Inmiddels is per 1 januari de kostendelersnorm voor de bijstand ingevoerd. Huishoudens met een inwonende mantelzorger, waarbij de kostendelersnorm is toegepast, gaan er financieel enorm op achteruit. Ze hebben minder te besteden terwijl er veel geld bespaard wordt, omdat professionele zorg niet hoeft worden ingezet.

Lees verder
6 januari 2015

Mooie afsluiting van 2014 voor SP-fractie

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2014 kreeg de SP steun voor enkele voorstellen. Een mooie afsluiter van het jaar voor onze fractie.

Lees verder
11 november 2014

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van Súdwest-Fryslân /Littenseradiel.

Lees verder

Eerlijk Werk voor Eerlijk Loon

Werken moet lonen, werken met behoud van uitkering willen wij niet in
onze gemeente. Werk wordt betaald volgens CAO-loon of ten minste het
minimumloon.

Lees verder
20 december 2013

Kerstpakkettenactie Voedselbank Sneek

Evenals in vorige jaren wil de Voedselbank Sneek – Wymbritseradiel graag weer een beroep op de Snekers doen om hun Kerstpakket of een deel daarvan, af te staan aan de Voedselbank.

 

Lees verder
4 december 2013

Vrijwilligers opgelet!

Veel mensen weten het niet, maar wie vrijwilligerswerk doet en een uitkering heeft kan in onze gemeente een vergoeding van 500 euro krijgen.  Daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Lees verder
27 mei 2013

Jetta Klijnsma neemt zwartboek SP in ontvangst

Iets later dan verwacht kwam staatssecretaris Jetta Klijnsma vandaag op werkbezoek bij Banketbakkerij van de Leur in Bolsward. Dit is één van de bedrijven die deelnemen aan tewerkstellingsproject Pastiel. De SP was luidruchtig aanwezig met strijdliederen en Chaingang om te protesteren tegen de mistanden bij Pastiel.

Lees verder
5 mei 2013

Pastiel maakt uitnodigingsbrief menswaardiger

wanted Mede op aandringen van de SP heeft re-integratie project Pastiel de brief waarmee mensen worden uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst over het project grondig herzien. Wij zijn blij dat een heel aantal voorstellen die we gedaan hebben daarin zijn overgenomen. De bijeenkomst is verplicht voor iedereen in onze gemeente die een beroep doet op bijstand.

Lees verder
8 april 2013

SP Onderzoek: De bijstandsgerechtigde aan het woord

Karabulut start onderzoek onder bijstandsgerechtigden

De werkloosheid is in Nederland historisch hoog. Steeds meer mensen zijn aangewezen op het vangnet van de bijstand. Een ander deel van de bijstandsgerechtigden is langdurig aangewezen op de bijstand. Maar dit vangnet gaat steeds weer op de schop.

Lees verder

Pagina's

U bent hier