h

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

11 november 2014

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van Súdwest-Fryslân /Littenseradiel.

Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar extra geld.

Het extra geld is:

  • 100 euro voor een (echt)paar
  • 90 euro voor een alleenstaande ouder
  • 70 euro voor een alleenstaande.

Heeft u een uitkering?

Heeft u een WWB-uitkering van de gemeente? Dan wordt het geld automatisch op uw rekening gestort. U ontvangt hierover bericht van de gemeente. Als u geen bericht ontvangt en het bedrag is op 1 december 2014 nog niet op uw rekening gestort, vraag dan alsnog het bedrag aan vóór 1 januari 2015!

Heeft u een andere uitkering, of een laag inkomen?

Misschien komt u dan ook in aanmerking voor de regeling. Op de website www.laaginkomen.nl staat meer informatie over de regeling. Hier staat ook een test, die u kunt doen om te kijken of u in aanmerking komt voor de regeling.

Hoe kunt u het aanvragen?

Als u in aanmerking komt voor de regeling en u heeft het geld nog niet gehad, dan moet u het aanvraagformulier invullen. Dit formulier vindt u op de website van de gemeente. U kunt ook de gemeente bellen. Ze sturen dan het formulier op per post of per mail. De formulieren liggen ook klaar bij alle balies van de gemeente.

Uw aanvraag moet gedaan zijn voor 1 januari 2015!

Kunt u het formulier niet zelf invullen? Neem dan contact op met onze hulpdienst!

Reactie toevoegen

U bent hier