h

SP SWF solidair met flatbewoners

11 juni 2012

SP SWF solidair met flatbewoners

furmersusflat
Een solidariteitsactie in de "buurten in de buurt" vorm om de omwonenden van de blauwe Furmerusflat bij te praten over de stand van zaken

Afgelopen vrijdag zijn bewoners van de blauwe flat samen met de SP de buurt rondom de blauwe Furmerusflat ingetrokken om te buurten in de buurt. De SP trekt regelmatig de buurten in om te weten te komen wat er speelt in de buurt. Het onderwerp van die avond was de sloop van de blauwe flat.

De bewoners van de blauwe flat hebben een brief gekregen dat ze augustus aanstaande de flat uit moeten en gingen met hun buurtgenoten in gesprek over de situatie. Veel buurtbewoners maakten zich zorgen over de staat van de flat en vonden de sloop van de flat daarom een goed idee voor de kwaliteit van de wijk. Maar weinig mensen in de buurt wisten dat de huidige bewoners nog geen nieuwe woning hadden en waarschijnlijk op straat komen te staan. Veel buurtbewoners waren dan ook bezorgd over de woningnood situatie in Sneek. “Mijn dochters proberen ook al jaren een woning te krijgen maar er is gewoon niets”, aldus een buurtbewoner. Enkele buurtbewoners toonden zich dan ook solidair en hingen de poster “slopen is bezopen” voor het raam.

slopen

De SP en het platform de blauwe flat zijn niet per definitie tegen sloop. De flat is in slechte staat. Maar daar tegenover staat wel dat door het slopen van de flat de wachtlijsten voor betaalbare woningen nog meer omhoog gaat. De SP en het platform de blauwe flat pleiten voor meer zorg voor de huidige bewoners. De bewoners komen per augustus op straat. Nog lang niet alle bewoners hebben een vervangende woonruimte omdat de wachtlijsten voor sociale woningen simpelweg te groot zijn. “Een sloopvergunning toekennen zonder goede sociale opvang is niet menswaardig. De gemeente hanteert alleen technische maatstaven maar we hebben het hier wel over gezinnen!” aldus Fenna Feenstra, voorzitter SP Súdwest Fryslân. De voorstellen van de bewoners naar de gemeente voor oplossingen hebben tot nu toe ook nog niet tot concrete oplossingen geleid. De blauwe flat heeft volgende week woensdag weer een nieuwe bewonersavond om volgende stappen door te spreken.

poseren
Nog even poseren voor de foto na de actie

Telefoonnummers:
contactpersoon blauwe flat: Ymelda Fenthur 0681045993
contactpersoon SP: Fenna Feenstra 0646080034

www.sp.nl/service/rapport/081125rapportlangsdeslooplat.
www.sneek.sp.nl/dossier/blauwe_furmerusflat

U bent hier