h

Bewoners blauwe flat slaan tentenkamp op

26 juni 2012

Bewoners blauwe flat slaan tentenkamp op

blauwe flat
Platform de blauwe flat vraagt gemeente om toelating tentenkamp op het parkeerterrein raadhuis te IJlst

Donderdag 21 juni hebben een aantal verontruste bewoners, samen met onze Carla een brief met het verzoek naar het gemeentehuis op de Marktstraat in Sneek gebracht.

toelating tentenkamp blauwe flat

Nog maar een paar weken en het is zover. Alle bewoners hebben een brief gekregen dat ze aanstaande augustus de flat moeten verlaten maar veel gezinnen hebben nog niet een alternatieve woning. De zomervakantie komt er aan en de raadsleden hebben op 5 juli hun laatste vergadering. “We willen een laatste oproep doen naar de gemeenteraadsleden” aldus de bewoners van de flat. Ondanks alle pogingen van de bewoners zelf en hun voorstellen is er nog niet een oplossing gevonden. Carex heeft beloofd haar best te doen, maar de weken tikken wel voorbij. De bewoners willen door het tentenkamp laten zien dat kamperen in een tent een reële oplossing wordt als er niets concreets gebeurd. Daar waar een tent voor de meeste raadsleden zal staan voor een vakantiegevoel is het voor de blauwe flat bewoners een schrikbeeld voor de toekomst. Er zal rond 18.00 uur begonnen worden met de opbouw.
In onderstaande radiofragmenten zijn een bewoonster van de blauwe flat en een woordvoerdster van de SP SWF te horen.
Eerste fragment van 17.25 tot 24.16 (Ymelda Fenthur)
Tweede fragment van 42.18 tot 48.06 (Carla v/d Hoek)
Derde dragment (tweede link) van 19.40 tot 25.22 (Wethouder Akkemans)

Contactpersoon: Ymelda 0681045993

Intervieuws met Ymelda Fenthur (bewoonster blauwe flat), Carla v/d Hoek (SP SWF) en mevrouw Akkerman ( wethouder gemeente SWF)

Intervieuw met wethouder Akkermans (gemeente SWF)

U bent hier