h

Stuur Tihange met pensioen

28 december 2017

Stuur Tihange met pensioen

Foto: SP SWF / SP SWF
Zaterdag 23 december om 14.30 vertrok de protestmars "Stuur Tihange
met pensioen" naar pensioenfonds ABP in Heerlen. Ongeveer 200 SP-ers van verschillende afdelingen, gesteund door PvdD, PvdA, GL, CDA, Wise, Vereniging Stop Tihange Nu, FNV, tal van lokale politici en diverse actievoerders uit Duitsland en België namen deel aan de mars.

Dankzij de beleggingen die de pensioenfondsen beleggen in Engie, kunnen de verouderde centrales van Tihange (en Doel) blijven draaien. Met de protestmars werd de pensioenfondsen gevraagd om de druk op Engie te vergroten en de onveilige centrales te sluiten.  
Foto: SP SWF / SP SWF
Initiatiefnemer, SP-Kamerlid Sandra Beckerman: ‘De veiligheid van onze dorpen, steden en kinderen mag niet meer op het spel gezet worden. Al helemaal niet met ons eigen pensioengeld. Via ons pensioenfonds ABP kunnen we de druk opvoeren om de
verouderde en onveilige kerncentrales gesloten te krijgen.’ Het ABP heeft 116
miljoen belegd in Engie, de eigenaar van rommelreactoren.
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier