h

Worstenbroodjes

17 maart 2016

Worstenbroodjes

Foto: Bekend bij de afdeling

Terwijl belangrijke zaken als de thuiszorg een worst wordt voorgehouden, maakt men zich druk om het Brabantse worstenbroodje

Een worstenbroodje.... het Brabantse worstenbroodje. Van alle dingen die behouden zouden moeten worden of in ieder geval beter beschermd zouden moeten worden is het Brabantse worstenbroodje op de Nederlandse immateriële culturele erfgoedlijst gekomen.
Niet de Nederlandse thuiszorg, niet ons pensioenstelsel, niet betere organisatie van het opvangen van vluchtelingen, niet onze ouderenzorg maar het Brabantse worstenbroodje.
Ik vind het allemaal wel grappig hoor. Er zijn dus mensen die onwaarschijnlijk hoger opgeleid zijn dan mij serieus bezig geweest met de vraag of het Brabantse worstenbroodje al daar niet op de Nederlandse immateriële culturele erfgoedlijst moest komen.
Dat het Sinterklaasfeest daar onlangs nog op terecht gekomen is snap ik nog wel maar het Brabantse worstenbroodje.....
Het moet wel zuur zijn voor deze bevolkingsgroepen; voor de thuiszorgmedewerkers die te horen krijgen dat er geen werk meer voor ze is, voor de ouderen die te horen krijgen dat er geen goede zorg meer voor ze is, voor de vluchtelingen om te horen dat ze niet welkom zijn of dat ze speelbal zijn van een politiek balspel over miljarden euro's en luchtbruggen.
Misschien kunnen we de thuiszorgmedewerkers (nu die nog bestaan), onze ouderen (die zich iedere dag weer af moeten vragen of ze wel de benodigde hulp krijgen) of de vluchtelingen (de iedere dag in onzekerheid leven) troosten met iets lekkers... Een Brabants worstenbroodje misschien?

Reactie toevoegen

U bent hier