h

VOORBEREIDING XXI CONGRES: WE GAAN HET DOEN!

21 september 2015

VOORBEREIDING XXI CONGRES: WE GAAN HET DOEN!

Foto: SP

Hier de uitnodiging voor het bespreken van het stuk ?!we gaan het doen?! op donderdag 24 september   

Beste partijgenoot,

Allereerst wil ik je namens de congres commissie hartelijk bedanken voor de bespreking van het eerste congres stuk en het uitvoerige verslag daarvan. Het verslag ging over de periode juni 2012 t/m mei 2015 en is niet amendeerbaar op het congres. Het zal daar wel ter vaststelling in stemming worden gebracht. Er is wel zoveel als mogelijk rekening gehouden bij het opstellen van het tweede stuk voor het congres, ?We gaan het doen!?. Ik heb voor u de onderstaande stukken. Wanneer u op deze email reageert krijgt u deze toegestuurd per e-mail.

- Het stuk ' we gaan het doen met daarbij de resolutie.    Alleen de resolutie is amendeerbaar.

- Het voorstel van de congres commissie en het partijbestuur voor de dertien rechtstreeks door het congres te kiezen leden van het partijbestuur (inclusief voorzitter en algemeen secretaris), evenals de lijst met leden die zichzelf hebben gekandideerd, maar niet voor gedragen worden.

- Een bijlage met enkele voorstellen voor aanpassing van de statuten en een aantal reglementen.

- Het overzicht met  belangrijke data.

De verdere procedure ziet er als volgt uit:

Op donderdag 24 september komen we bij elkaar om het stuk ?We gaan het doen!?, de resolutie, de voorstellen voor aanpassing van de statuten en een aantal reglementen en het voorstel voor de rechtstreeks door het congres te kiezen leden van het partijbestuur, te bespreken. Van bovenstaande wordt weer een verslag gemaakt en naar de congres commissie gestuurd.

De verkiezing van de nieuwe voorzitter is natuurlijk ook onderdeel van het congres. Je hebt de mogelijkheid om naar de debat avond te gaan op zaterdag 3 oktober. Sharon Gesthuizen en Ron Meijer laten horen waarom u op een van hen moet stemmen. Je kunt je opgeven via mij en wees er bewust van dat er een beperkt aantal plaatsen zijn. Opgeven doet u door te reageren op deze email. Vermeld dan ook uw lidnummer.

De mensen die we tijdens de vorige ALV al gekozen hebben als afgevaardigde gaan naar de regioconferenties van zaterdag 17 oktober om zich nogmaals over de stukken te buigen. Ook daarvan wordt verslag op- gemaakt dat ook naar de congres commissie wordt opgestuurd. Deze conferenties zijn te beschouwen als de eerste termijn van het debat over de congres stukken.

Op ons verslag en die van de regioconverentie komt een reactie van de congrescommissie. De reactie en de nota van wijziging bespreken wij op donderdag 5 november, net als het preadvies op de ingediende wijzigingsvoorstellen en moties.

Vanaf vrijdag 20 november staan alle stukken op SPnet. Zo snel mogelijk daarna worden ze samen met een uitnodiging opgestuurd naar de afgevaardigden. Alle relevante data in verband met de congres voorbereiding staan, netjes op een rijtje, op SPnet.       

Ik hoop dat ik een goede en duidelijke beschrijving heb gegeven van alle voorbereidende activiteiten op weg naar het congres . mis je iets of is er iets niet duidelijk, dan hoor ik dit graag. Ik zie u graag op donderdag 24 september en vergeet niet aan te geven dat u de stukken wilt ontvangen.

Alle leden zijn voor de bespreking van de stukken welkom vanaf 19:40 in de zuiderkerk aan de Rienck Bockemakade 7 in Sneek.

 

Met vriendelijke groet,

Tineke Mollema                                                               Voorzitter SP Súdwest-FryslânTineke.mollema@gmail.com 0642133835                                                   

Reactie toevoegen

U bent hier