h

De SP haalt wat van de bank

15 augustus 2015

De SP haalt wat van de bank

Foto: SP

Waar de andere instanties verstek lieten gaan was het de SP die middels een bliksemactie een paar ontsierde bankjes bij de Parkflat weer oplapte. Geen woorden maar......

Het houten bankje bij de Parkflat in Sneek was beklad met hakenkruizen Al in mei van dit jaar waren er klachten naar gemeente Súdwest-Fryslân gestuurd, zelfs via de politie. Maar de verantwoordelijke instanties hebben daarop helaas geen actie ondernomen! Daarom hebben wij van de SP afdeling Súdwest-Fryslân besloten niet mokkend aan de kant te staan maar een daad te stellen door de handen uit de mouwen te steken!

Foto: SP

Dinsdagavond 11 augustus hebben 5 leden van onze afdeling, waaronder een inwoonster van de wijk Stadsfenne, de hakenkruizen weggeschuurd en het bankje opnieuw in de beits gezet. Onze actie kon de goedkeuring wegdragen van de buurtbewoners. 1 Buurman gaf ons zelfs een hand, prees onze inzet en vertelde dat een aantal bewoners van de Parkflat, die de oorlogsjaren meegemaakt hadden, erg geschrokken waren van de hakenkruizen. Een goede zaak dus dat deze vreselijke tekens zijn verwijderd. 

Omdat we toch in de buurt waren hebben we ook nog een tweede bankje even verderop onderhanden genomen. In dit bankje stond een heel naar scheldwoord gekrast, verwijzend naar de vreselijke ziekte kanker. Ook dit scheldwoord is weggeschuurd en ook deze bank heeft een nieuw likje beits gekregen. 

Foto: SP

De deelnemers aan deze actie zijn tevreden en vinden het een geslaagde actie. We begrijpen dat er bezuinigd moet worden maar sommige dingen kunnen echt niet dus hopen we dat de verantwoordelijke instanties in het vervolg, bij dergelijke klachten, hun verantwoordelijkheid zullen nemen en tijdig zullen handelen. Desnoods samen met de buurt.

Anna Vader, John Postma. 

Reacties

Steengoeie actie Sudwest Fryslan!

Reactie toevoegen

U bent hier