h

Nieuw raadslid SP Súdwest-Fryslân

2 juli 2015

Nieuw raadslid SP Súdwest-Fryslân

Foto: Marja Bos / Marja Bos

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de SP Súdwest-Fryslân heeft de afdeling afscheid genomen van Ruben Strubbe als raadslid.

Een drukke baan en de inzet voor de vrijwillige brandweer zorgden samen met het raadslidmaatschap voor een te hoge belasting. Ruben heeft daarom besloten zijn zetel beschikbaar te stellen aan de partij. Fractievoorzitter Carla van der hoek benadrukte dat ze het een moedig besluit vindt. Afdelingsvoorzitter Tineke Mollema bedankte Ruben namens de afdeling voor zijn inzet van de afgelopen periode. Ruben heeft aangegeven dat hij graag actief wil blijven voor de SP.

De opvolging van Ruben is door het bestuur en de raadsfractie besproken. Hierbij is de Kieswet als leidraad gebruikt. De nummers 4 tot en met 6  op onze kieslijst hebben aangegeven op dit moment niet voldoende ruimte te hebben om Ruben op te volgen. Het gaat hierbij om Marja Bos, Machiel Aarten en Fried Didden. Tineke Mollema, de nummer 7, heeft aangegeven dat zij graag de fractie wil komen versterken.

Tineke is op dit moment ook afdelingsvoorzitter, waardoor sprake is van een dubbele functie. Tineke heeft aangegeven dat zij samen met het bestuur opzoek gaan naar een vervanger. Tot die tijd is Pieter Kraaima, regiovertegenwoordiger van de SP Fryslân, gevraagd om de controlerende rol van de voorzitter over te nemen.

Met dit voorstel is het bestuur en de fractie akkoord gegaan en tijdens de ALV van dinsdag 30 juni hebben de leden hun goedkeuring uitgesproken. Tineke is erg blij met deze beslissing en heeft er zin in om na de vakantie aan het werk te gaan als raadslid. Het officiële afscheid van Ruben en de beëdiging van Tineke vinden plaats in de komende raadsvergadering op donderdag 2 juli.

 

Foto: Marja Bos / Marja Bos

 

Foto: Marja Bos / Marja Bos

 

Foto: Marja Bos / Marja Bos

Reactie toevoegen

U bent hier