h

Raadslid Ruben Strubbe neemt afscheid van fractie SP

17 juni 2015

Raadslid Ruben Strubbe neemt afscheid van fractie SP

Foto: SP

Per 2 juli 2015 moet de SP helaas afscheid nemen van één van zijn raadsleden, te weten Ruben Strubbe. Lees hier het waarom

Verklaring Ruben Strubbe:
Per 02-07-2015 zal ik mijn werkzaamheden als raadslid voor de SP in Súdwest Fryslan neerleggen. Vol enthousiasme ben ik begonnen aan het raadswerk, maar merkte dat het hebben van een drukke baan en de werkzaamheden binnen de fractie soms moeilijk te combineren zijn. Andere mensen helpen is voor mij heel belangrijk en dit kon ik doen als vrijwilliger bij de brandweer. Dit zorgt echter ook voor spanning, door een toch al drukke agenda. Onze SP achterban mag niet de dupe worden van de activiteiten die ik ontplooi buiten de fractie om. Ik wil dingen graag goed doen en geen half werk afleveren. De brandweer is voor mij belangrijk, maar ik vind ook dat het raadswerk voor de SP goed moet worden gedaan en dus heb ik voor mezelf een keuze moeten maken. Deze keuze was niet makkelijk. Als SP raadslid doe je dit met idealen die je wil realiseren, wanneer je na een jaar er uit stapt heb je niet bereikt wat je wilde. Toch is dit absoluut geen verloren tijd geweest. Wij kwamen met z’n drieën voor de SP in de raad en we hebben veel dingen moeten leren als nieuwelingen. Mijn opvolger kan profiteren van wat wij geleerd hebben en verder meehelpen aan het doorbouwen en verstevigen van de SP binnen de raad met de basis die we gelegd hebben. Ik zal me zeker blijven inzetten voor de mensen in de gemeenschap als vrijwilliger bij de brandweer, maar blijf me ook zeker inzetten binnen de SP voor een sociale samenleving.

Reactie Tineke Mollema (voorzitter)

Ruben heeft gewerkt aan de basis voor de fractie door zijn aandeel in het schrijven van het verkiezingsprogramma. Hij dook onervaren het raadswerk in en had onder andere veiligheid en financiën in zijn portefeuille. Het is altijd jammer als iemand de raad voortijdig verlaat. Ik vind het moedig van Ruben dat hij deze beslissing heeft genomen. Ik bedank Ruben voor zijn inzet en ben blij dat hij actief wil blijven voor onze afdeling.

Voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen met onze fractievoorzitter:
Carla van der Hoek,
06-30408783,
carlavanderhoek@live.nl

Reactie toevoegen

U bent hier