h

Gaswinning Oppenhuizen. Vermilion adviseert...... Vermilion

29 mei 2015

Gaswinning Oppenhuizen. Vermilion adviseert...... Vermilion

Een gaswinningsbedrijf dat aan de bewoners van Oppenhuizen uit komt leggen dat het allemaal wel mee valt met de overlast van gaswinning. Dat klinkt toch wel erg als 'wij van wc-eend adviseren.. wc-eend’.

Gewapend met wc borstel, badeendjes en een witte SP stofjas werden de mensen voor de deur van de informatiebijeenkomst ontvangen. “Mensen moeten goed begrijpen dat Vermilion hier een commercieel belang heeft om het allemaal heel mooi voor te stellen. Overlast is een mooi woord voor schade, daar weet Groningen alles van. Dat kun je niet wegpoetsen met mooie praatjes” Aldus SP woordvoerder Marten de Wind. “Bijna iedereen die naar de bijeenkomst ging reageerde positief op de actie. Wij hebben onze zorgen goed duidelijk kunnen maken”.

Foto: SP

De SP is tegen gaswinning in Fryslan. Door de kraan in Groningen dicht te draaien en dan maar de kraan in de kleine velden open te zetten verplaatsen we het probleem.
Dat gaswinning niet meer van deze tijd is beaamt ook het nieuwe provinciebestuur. De provincie heeft zich recent uitgesproken tegen nieuwe boringen naar gas en voor flink meer duurzame energie. Wij van SP adviseren dan ook…..Meer duurzame energie (dus SP!)

Reactie toevoegen

U bent hier