h

Koopkracht en echte banen

1 december 2013

Koopkracht en echte banen

Op zaterdag 30 november was er een grote manifestatie geordaniseerd door de FNV voor de vele sectoren die het door dit huidige kabinetsbeleid zwaar hebben.

 

 

 

 

Vanuit de SP Súdwest Fryslân ging er die zaterdagmorgen in alle vroegte ook een kleine delegatie naar deze manifestatie.

Na een busrit waar we nog getrakteerd werden op een mooie zonsopkomt, kwamen we ongeveer om 10 uur aan bij de jaarbeurshallen te Utrecht.

Hier werden voor de verschillende sectoren thema bijeenkomsten georganiseerd waarbij je kon aansluiten. Thema's als de gehandicaptenzorg, Wajong, veiligheid, bouw, senioren, etc. werden tijdens deze bijeenkomsten besproken met de deelnemers.

Ook was er een centraal programma met s ‘morgens  verschillende sprekers en muziek. S ‘middags werd dit vervolgd. Hier spraken o.a. de arbeidsvoorwaarden- coördinator Mariëtte Patijn over hoe de FNV koopkracht en echte banen wil realiseren en FNV voorzitter Ton Heerts over het vervolg van de campagne.

De laatstgenoemde trok fel van leer tegen dit huidige kabinetsbeleid. Ton sprak over het vervolg van de campagne en deed dit in duidelijke bewoordingen die gericht waren aan Den Haag en aan de werkgevers. Deze boodschap luidde:

"Stop met die enorme bezuinigingen die ervoor zorgen dat mensen hun baan kwijt raken en steeds minder koopkracht hebben. Stop met het plan om mensen in de bijstand werk aan te bieden, dat voorheen betaald werd.
Investeer in mensen, zodat ze weer vertrouwen krijgen. Dan durven ze weer te besteden, en komt de economie weer op gang".

Ook was er nog een speciaal fluitconcert door het aanwezige, 9000 koppige publiek, wat begeleidt werd door de vice-premier Ascher. Dhr Ascher mocht op gezette momenten iets zeggen over samenwerking maar gelukkig werd dit op de juiste toonhoogte overstemt door het spontaan opgestarte fluitkoor.

Na de sprekers en de muziek was er nog een mars georganiseerd waar bijna iedereen aan meedeed zodat Utrecht ook wist dat wij er waren. Vooral de muzikale ondersteuning van Beppe Toos werd door sommige deelnemers zeer op prijs gesteld.

Een mooie start van deze campagne waar 9000 mensen hebben laten zien en horen dat dit kabinet toch echt naar huis toe moet.

Zie ook: http://www.koopkrachtenechtebanen.nl/

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier