h

Basta! Nu de ommezwaai!

23 september 2013

Basta! Nu de ommezwaai!

Basta Maar liefst ruim 5000 mensen lieten van zich horen op het protest tegen het bezuinigingsbeleid van het kabinet. Zij deden mee aan de manifestatie “Basta, nu de ommezwaai” waar de boodschap voor Rutte en zijn trawanten duidelijk was: BASTA!!

In Amsterdam hebben ruim 5000 mensen hun protest tegen het bezuinigingsbeleid van het kabinet laten horen. Zij deden mee aan de manifestatie “Basta, nu de ommezwaai” die was georganiseerd door het comité Stop de bezuinigingen, een samenwerkingsverband van meer dan 50 progressieve organisaties.

Ook vanuit Friesland was er een grote opkomst van verontruste mensen. De SP organiseerde twee bussen(met speciale dank aan Henny Bergsma van SP Heerenveen) om hen naar de manifestatie te vervoeren. Ruim 100 mensen maakten van die gelegenheid gebruik.

De actie begon op het Beursplein, daarna trokken de demonstranten naar het beeld van de Dokwerker op het Jonas Daniël Meierplein. Daar werden toespraken gehouden door onder meer SP-leider Emile Roemer, Henk Krol van 50plus en Ruud Kuin van de FNV. Emile Roemer kondigde een hete herfst protesten tegen de bezuinigingen aan, hij vroeg zich af waar de grens van de PvdA ligt, het kabinet voert immers enkel een rechts afbraakbeleid.

“Het kabinet probeert de crisis af te wentelen op kwetsbare groepen in de samenleving. Daarom is de naam van deze demonstratie ook “Basta”. Er wordt bezuinigd op de (thuis)zorg en kinderopvang, de huren gaan omhoog en de lonen en uitkeringen liggen onder vuur. Bovendien nemen (jeugd)werkloosheid en armoede toe. Ondertussen worden de rijkste 10% van de bevolking alleen maar rijker en neemt het aantal miljonairs alleen maar toe” aldus SP-leider Emile Roemer.

Uit de reacties van de demonstranten blijkt dat zij het niet bij deze demonstratie willen houden en strijdbaar hun protest blijvend zullen laten horen. Roemer Basta Fotobijschrift: Emile Roemer wordt omringd door enkele Friese SP-leden. Herkenbaar zijn Jan Drost uit Wergea(uiterst links) en Marjan Wieldraaier uit Drachten(uiterst rechts)

U bent hier