h

Recht op een rechte tunnel!

30 augustus 2013

Recht op een rechte tunnel!


Vrijdagochtend in alle vroegte verzamelden mensen van de fietsersbond de wijkpanels van Lemmerweg west, Tinga en de SP zich.
Gezamenlijk werden fietsers geteld en handtekeningen opgehaald bij de Lemmerweg tunnel voor het behoud van een rechte tunnel.

Na een voor fietsers steile houten brug in Duinterpen kwam er in de wijk Tinga een nog steilere houten brug en een tunnel met een onoverzichtelijke haakse bocht en een U-bocht.
Veel fietsers geven er nu de voorkeur aan geven om de Lemmerweg tunnel te gebruiken, zodat je geen gebruik hoeven maken van steile bruggen.
Ook wordt de Lemmerwegtunnel veel gebruikt voor: woon, werkverkeer en schoolverkeer per fiets.

Maar helaas ook deze laatste goed begaanbare overzichtelijke tunnel wordt nu bedreigd. Voor het mooie plaatje van Waterstad Sneek en een eventuele sloepenroute moet deze tunnel in het ergste geval wijken voor twee U-bochten en een steile helling.

Dat dit voor veel fietsers de laatste druppel is blijkt wel uit het feit dat er in zeer korte tijd meer dan 600 handtekeningen werden opgehaald. En dat mensen zelfs speciaal langs kwamen om een handtekening te zetten.

Het kan namelijk ook anders, er kan ook gekozen worden voor een aquaduct. Dit is echter duurder dan een fietsbrug.

Wat de SP een beter plan vindt is stoppen met geld uitgeven en dit onzalige dure plan helemaal vergeten.
Want in tijden van crisis kan het geld wel beter gebruikt worden.
Bijvoorbeeld voor: het openhouden van het zwembad in Bolsward en het in stand houden van een menswaardige thuiszorg.

U bent hier