h

Jongeren worden Hard getroffen door Rutte 2

28 januari 2013

Jongeren worden Hard getroffen door Rutte 2

rood
Door de plannen van Rutte 2 wordt studeren steeds duurder
SP nodigt jongeren met klachten en vragen over dit onderwerp uit bij de SP actie kraam 2 februari

Studeren word steeds duurder en onbetaalbaar gemaakt door de plannen van Rutte 2, je moet straks geld lenen of rijke ouders hebben om een studie te kunnen betalen. Dit omdat de studiefinanciering gaat verdwijnen. Mocht je wel kunnen studeren dan bestaat er nog het risico dat je geen stageplek of baan krijgt vanwege het tekort aan stageplekken en banen in vele sectoren.

Het openbaar vervoer wordt ook in Friesland alsmaar slechter en slechter. Jongeren die naar school gaan kunnen niet altijd op tijd in de les komen door de nieuwe dienstregelingen. In sommige dorpen rijden zelfs geen bussen meer. Of de reistijd is veel langer doordat bussen slecht op elkaar aansluiten. Arriva zou het openbaar vervoer beter regelen maar dat is zeker niet in alle gevallen waar.

Stel je bent jong, rond de 22 jaar, je hebt een baan en wilt graag op jezelf. Je verdient niet veel en zou graag een betaalbare huurwoning via een woningcorporatie aangeboden krijgen.
Het aanbod van sociale huurwoningen is laag en de wachttijden heel lang. Het duurt soms jaren voordat je een geschikte woning aangeboden krijgt. Door de verhuurdersheffing die Rutte 2 wil doorvoeren worden de wachttijden van jongeren steeds langer en in de toekomst zijn er als het zo door gaat helemaal geen sociale huurwoningen voor jongeren beschikbaar.

Drie voorbeelden die laten zien dat jongeren volgens Rutte 2 helemaal niet de toekomst meer hebben!

Heb je een vraag of klacht over deze onderwerpen? Kom dan gerust langs op 2 februari bij de kraam in Sneek op het schaapsmarktplein van 12:00 t/m 16:00. ROOD jongeren en SP Súdwest Fryslân staan jullie graag te woord.

www.sp.nl/huren
kom in actie voor de studiefinanciering

U bent hier