h

Armoede onder kinderen

29 november 2012

Armoede onder kinderen

schoentjes
In de gemeente Súdwest Fryslân voltrekt zich een stille tragedie. Zonder gezicht, zonder geluid, maar toch is het er. En het is schrijnend, want het treft de allerkleinsten van de stad, zonder dat zij er iets aan kunnen doen. Er moet wat gebeuren.

Uit onderzoek van de SP Súdwest Fryslân blijkt dat 900 kinderen in armoede opgroeien in de gemeente. Thuis is te weinig geld voor een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. Kinderen die deze dagen hun schoen zetten treffen die steeds vaker leeg aan, de volgende ochtend.

Het kan zo niet langer, vindt de SP Súdwest Fryslân. In de stad Bolsward zijn er dertig gezinnen die in armoede leven. Daarom voert de SP actie met 30 lege kinderschoenen, hét symbool voor kinderen die opgroeien in armoede, op 30 november om 20.00 uur op de Markt in Bolsward. De SP wil dat het college er bij het Rijk op aandringt dat er een plan moet komen om de armoede onder kinderen in Súdwest Fryslân en rest van Nederland op te lossen. Ondanks de crisis zijn wij een rijk land en een rijke stad, als we eerlijker delen hoeft in de toekomst geen kinderschoen meer leeg te staan. Laat de kinderen niet de rekening krijgen van de crisis!

Voor meer informatie Fenna Feenstra 0646080034 / Harmen de Wind 0651437418

schoentjes 1 schoentjes 1

U bent hier