h

Actievoeren helpt, gezinnen Blauwe Flat onder dak!

18 augustus 2012

Actievoeren helpt, gezinnen Blauwe Flat onder dak!

furmerusflat
Door de stevige inzet van het bewonersplatform "de blauwe flat" ondersteunt door de SP Súdwest Fryslân hebben alle gezinnen en bijna alle alleenstaanden van deze flat allemaal onderdak.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en heel wat zweetdruppels gekost, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt.
Door de stevige inzet van de bewoners van de blauwe flat aan de Furmerusstraat ondersteund door de mensen van de SP Súdwest Fryslân en de SP kamerlid Sadet Karabulut zijn nu alle gezinnen onder dak!! Bewoners die niet particulier, via de woningbouwvereniging of via CareX onderdak konden krijgen zijn uiteindelijk geholpen door de gemeente zelf. Hieruit blijkt maar weer dat actievoeren echt helpt en altijd nog beter is dan niets doen.

Hoewel sommige bewoners bijna de moed hadden opgegeven is op het laatste moment de gemeente toch nog overstag gegaan en heeft zij een pand gezocht voor de overgebleven bewoners. De gezinnen die nog in de blauwe Furmerus flat woonden, hebben dankzij de actieve inzet van hun eigen actie platform, en door de acties die ondersteund werden door de SP allemaal vervangende woonruimte. Zo kan men maar weer zien; Laat degene die de wereld in beweging wil zetten, eerst zelf in actie komen (Socrates)

Voor de gezinnen uit de furmerus flat is nu een tijdelijke oplossing gevonden. Hiermee zijn de gezinnen onderdak, maar blijven er nog wel een aantal alleenstaanden over die op zoek zijn naar een alternatief. Ook verwacht de SP, gezien de plannen met de Noorderhoek, dat de woningnood in Sneek alleen maar groter wordt. De SP zal daarom woningnood acties blijven steunen.

U bent hier