h

Succesvolle actie voor openhouden bibliotheken.

1 juni 2012

Succesvolle actie voor openhouden bibliotheken.

leesuil
Manifestatie voor het openhouden van de gezamenlijke bibliotheken van St. Nicolaasga en Langweer.
Dit door het aanbieden van handtekeningen en kunstwerken door Liedeke

Ondanks de stromende regen waren er heel wat mensen bij de manifestatie in Sint Nicolaasga voor het openhouden van de bibliotheken in Sint Nyk en Langweer van donderdag 31 mei j.l.

In de afgelopen weken zijn er heel veel handtekeningen verzameld en hebben kinderen hun redenen voor het openhouden van de biebs getekend of opgeschreven.

Veel schoolkinderen kwamen verkleed naar de manifestatie en ook maakten ze veel lawaai om hun protest tegen sluiting kracht bij te zetten.
bieb st niek

De 10-jarige Liedeke, die haar medescholieren heeft gemobiliseerd, vertelde aan de aanwezigen, waarom zij het belangrijk vind dat de bibliotheken open blijven.

Zij bood de kinderkunstwerken aan Dhr. Westra, fractievoorzitter van de PvdA.
bieb st niek

SP-werkgroeplid Hillie de Koe kon vervolgens het fantastische aantal van 1575 handtekeningen aanbieden aan wethouder Benedictus.

De kinderen zongen, met behulp van een aantal aanwezigen, ook nog een speciaal geschreven “onze bieb moet open blijven”-lied.

Na afloop kregen de kinderen allemaal een boekje mee, speciaal geschreven voor de SP door Rindert Kromhout en Jan Jutte met de titel: “Weet jij het al?”

De SP werkgroep Skarsterlân, Lemsterland, Gaasterlân-Sleat kijkt met tevredenheid terug op de allereerste actie na hun start in april.

Het is hiermee echter nog niet ten einde. De werkgroep blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen en hoopt nog in gesprek te gaan met de bibliotheekdirectie en de gemeenteraad.

U bent hier