h

Nieuwe ontwikkelingen rond camping Schuilenburg

5 juni 2012

Nieuwe ontwikkelingen rond camping Schuilenburg

schuilenburg
Gisteravond heeft de belangenvereniging van de campingbewoners Schuilenburg ingesproken bij de raadscommissievergadering.

Gisteren heeft de belangenvereniging van de campingbewoners Schuilenburg ingesproken bij de raadscommissievergadering. Naast dat de campingbewoners de argumenten bestrijden dat de camping niet voldoet aan de wensen van de campingbewoners vroeg de belangenvereninging ook aandacht voor de sociale economische aspecten. “350 gezinnen moeten van de camping af om plaats te maken voor luxe vakantiewoningen. In de omliggende campings zijn maar tientallen plekken vrij. Dit betekent dat ruim 300 gezinnen de gemeente gaan verlaten. Dit betekent niet alleen een ontwrichting van de camping gemeenschap maar deze mensen zullen ook geen boodschappen meer doen in de gemeente en dit zal een grote impact hebben op de middenstand.” Aldus Iwan van der Wei, gemachtigd namens het bestuur van de belangenvereniging. De belangenvereniging roept de gemeente op om met de bewoners te gaan praten over mogelijkheden om de mensen toch in de gemeente te kunnen laten recreëren. Dit is bijvoorbeeld ook in Noord Holland gebeurd waar camping bewoners een nieuwe plek langs de afsluitdijk hebben gekregen.

Het CDA en de CDA Wethouder Akkerman zijn van mening dat een gemeente geen sociale- economsiche verantwoordelijkheid heeft en dat een gemeente alleen planologisch naar een bestemmingsplan moet kijken. D66 riep de raad op om wel de sociale verantwoordelijkheid te nemen. De Christen Unie benoemde ook het recreatieve belang. Groen Links vroeg de wethouder om geen risico’s aan te gaan en pas het bestemmingsplan goed te keuren nadat uitgezocht was of er wel belangstelling was voor luxe vakantiewoningen in deze economische crisistijd. Voorbeelden van campings waar caravans plaats moesten maken voor vakantiewoningen en die slecht draaien zijn er voldoende, zoals bijvoorbeeld het Goudmeer in Oosterwolde, camping Uitdam, Beach resort Makkum en de camping in Andijk.

De raad is nog niet uitgesproken over het onderwerp en zij zal het bestemmingsplan verder bespreken op de raadsvergadering. De campingbewoners hopen dat de raad alsnog ook de sociale aspecten willen bekijken.

Contactpersoon: Iwan van der Wei.
mob. 06 2438 6404
Namens Vereniging Belangengemeenschap Schuilenburg

SP: Fenna Feenstra 0646080034

U bent hier