h

SP werkgroep van start met actie “onze bieb moet blijven!”

26 april 2012

SP werkgroep van start met actie “onze bieb moet blijven!”

leesuil
Door de plannen van de nieuwe fusiegemeente wil men bezuinigen op zaken als schoolzwemmen, het minimabeleid, (sport)verenigingen, enz.
Heel concreet is de dreigende sluiting van de bibliotheek in Sint Nicolaasga. De SP gaat hier tegenin!

Vrijdagavond zijn in Sint Nicolaasga een aantal SP-leden uit Lemsterland, Skarsterlân en Gaasterlân-Sleat bijeengekomen om te beginnen met een werkgroep.

Tweede Kamerlid Nine Kooiman was te gast om te vertellen over haar werk en haar motivatie om SP’er te zijn. Jos van der Horst vertelde over de scholingsavonden.

Initiatiefnemers Hillie en Chris gaven een verslag over hun activiteiten tot dan toe en over de bibliotheekactie.

Bij het lezen van de bezuinigingsplannen van de nieuwe fusiegemeente viel op dat de inwoners van de drie gemeenten al heel snel de gevolgen zullen merken: Men wil bezuinigen op schoolzwemmen, het minimabeleid, (sport)verenigingen, enz.

Heel concreet is de dreigende sluiting van de bibliotheek in Sint Nicolaasga. Daarom zijn een aantal SP’ers uit Sneek, Lemmer en Wijckel langs de deuren in het dorp gegaan om de mensen te vragen wat zij hiervan vonden. Vrijwel alle mensen gaven aan dat heel erg te vinden.

Reden genoeg dus om een handtekeningenactie te starten voor behoud van deze belangrijke voorziening in St. Nyk.

Deze actie wordt gesteund door de drie basisscholen in het dorp en ook door Doniahiem en Maeykehiem. Ook zij vinden het heel belangrijk dat er een goede bibliotheek blijft in het dorp.

Er liggen inmiddels handtekeningenlijsten bij winkels en de eerste actie-posters hangen al voor de ramen.

De werkgroep gaat donderdag 26 april ook nog “buurten in de buurt” in Langweer, waar men ook de bibliotheek wil sluiten en vervangen door een zgn. “Lytse Bieb”.

Wellicht wordt de actie dus nog uitgebreid.
Foto: Hillie de Koe kijkt toe hoe Nine Kooiman de eerste handtekening zette voor de bieb-actie

biebstniek

U bent hier