h

Gedwongen vertrek recreanten camping Hindeloopen

29 april 2012

Gedwongen vertrek recreanten camping Hindeloopen

schuilenburg
In dit artikel het bezwaarschrift van de SP en de bewoners van camping Schuilenburg die met gedwongen vertrek bedreigd worden nu de gemeente het onzalige plan heeft opgevat om de camping vol te laten zetten met dure chalets.

SP Súdwest Fryslân en recreanten camping Schuilenburg maken bezwaar tegen het Bestemmingsplan Recreatiepark Bad Hindeloopen van de gemeente Súdwest Fryslân

De gemeente Súdwest Fryslân is, samen met de eigenaar van camping Schuilenburg van plan om de stacaravans van de ongeveer 100 recreanten die er soms al 30 jaar staan, te verkopen.
Dit om plaats te maken voor dure chalets die veelal onbetaalbaar zijn voor de huidige ‘ bewoners’

Vanuit een sociaal oogpunt maken de SP Súdwest Fryslân en de sta- caravan bezitters bezwaar en wel om de volgende redenen:

• Een gevolg van de verkoop van de camping is dat de huidige gebruikers van de (sta)caravans moeten verdwijnen. Dit betekent dat het voor een gemeenschap van een kleine honderd mensen met een smalle beurs het niet meer mogelijk wordt te recreëren omdat zij door de bouw van dure recreatiewoningen gedwongen worden het terrein te verlaten. Wij vinden dit sociaal en financieel niet aanvaardbaar.
• Voor de verwijdering van campers zijn kosten gemoeid die velen niet kunnen betalen. Een eigenaar van een andere camping zal niet snel geneigd zijn om een oude stacaravan toe te laten. Dit betekent afvoerkosten en eventueel nieuwe aanschafkosten. De kosten zullen in deze crisistijd de financiële positie van de mensen met toch nog niet al te grote beurs alleen maar nijpender maken.
• De huidige bewoners van de camping vormen een hechte gemeenschap die in 30 jaar is opgebouwd. Voor bewoners van de camping heeft deze hechte gemeenschap een gunstige werking op de fysieke en mentale gezondheid. Jonge kinderen leren op jonge leeftijd met verschillende culturen en leeftijden om te gaan. Voor kinderen mensen met een smalle beurs is dit een ervaring die ze in de maatschappij een voorsprong geeft.
• De campingbewoners zijn loyaal naar de Hindelooper gemeenschap wat ook gunstig is voor de koopkracht van de bewoners van Hindeloopen.

De gemeente Súdwest Fryslân zal waarschijnlijk het plan alleen maar technisch beoordelen. Een gemeente heeft de neiging alleen maar te kijken naar de ruimtelijke ordeningsregels. Maar als er alleen maar gekeken wordt naar regels dan is deze hechte gemeenschap met een smalle beurs daar de dupe van. De SP vraagt de gemeente niet alleen te kijken naar technische aspecten en het kostenplaatje maar ook goed na te denken over wat deze plannen voor mensen betekent, voor zowel de camping bewoners als ook de bewoners van Hindeloopen.
Mensen met een smalle beurs hebben ook het recht te recreëren. Mocht de gemeente toch instemmen met het plan om dure chalets te bouwen op het camping terrein dan vragen de bewoners de gemeente om een alternatief. Een alternatieve plek waar deze groep kinderen, ouders en vrienden samen kunnen recreëren op een betaalbare manier.

Namens de campingbewoners van camping Schuilenburg:
Iwan van der Wei
Tel: 06-24386404

Voorzitter SP Súdwest Fryslân:
Fenna Feenstra
Tel: 06-46080034

U bent hier