h

Grote manifestatie in Den Bosch

11 december 2011

Grote manifestatie in Den Bosch

1voor allen
Op 10 december jl. zijn 2 leden van de kerngroep SP Súdwest Fryslân naar de grote Manifestatie "armoede werkt niet" in Den Bosch geweest.

Na vele jaren van denkwerk hebben we eindelijk antwoord op de vraag van die zoete lieve Gerritje wat er nu eigenlijk naar den Bosch toe gaat...
Het waren 6500 mensen die deelnamen aan de grote manifestatie " armoede werkt niet" die georganiseerd was door de SP, PvdA, de Abvakabo, de Bijstandsbond, Landelijke Cliëntenraad, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen
Dit om vuist te maken tegen de forse bezuiniging op mensen met een beperking.
De manifestatie 'Armoede werkt niet' werd voor de tweede keer gehouden. De eerste manifestatie werd door ruim 1500 mensen bezocht en was een opmaat naar groeiend verzet. In de maanden erop kwam er steeds meer verzet tegen de maatregelen voor ontmanteling van de sociale werkplaatsen, met als resultaat dat de gemeenten juni 2011 massaal de plannen van de regering afwezen.

Deze keer kwamen er dus 5000 mensen meer op af, aan de ene kant mooi dat er massaal gehoor is gegeven, aan de andere kant triest dat het nodig is volgens SP voorzitter Emile Roemer.
"Maar als het nodig is,staan we met 100.000 mensen op het maliveld" aldus een strijdvaardige Roemer.
De sfeer onder de aanwezige mensen was gemoedelijk en strijdlustig; meerdere malen werd een spreker onderbroken door spreekkoren die luidkeels om actie riepen of aangaven dat het wel een heel asociaal beleid was wat momenteel gevoerd werd.
Dit gevoel werd nog eens versterkt doordat staatssecretaris de Krom kwam uitleggen dat het allemaal nogal meeviel en dat dit kabinet echt geen 60.000 WSW' ers op straat zou gaan zetten.
Deze meneer de Krom werd dan ook op zeer eigen wijze begroet door de mensen in de zaal;
begroeting de krom

Gelukkig waren er ook andere sprekers zoals (uiteraard) Emile Roemer, Jan Marijnissen, Sjaak Bral, em de zeer charmante presentatrice Carrie uit Rotterdam.
Ook werd er aan de muzikale omlijsting gedacht en wel door Harrie Slinger, de band Blender en niet te vergeten de huisband van de SP; Spic en Spam en was er ruimte voor een aantal mensen op het podium uit de (harde) praktijk. Deze verhalen waren niet te bevatten voor ieder weldenkende inwoner van het op 1 na rijkste land van Europa, want dat zijn we n.l. hier in Nederland...

Tot slot werd het aantal werkhandschoenen bekend gemaakt die verzameld waren voor de keten van solidariteit;

uitslag handschoenen

Een mooi getal, hier is hard voor gewerkt en een hele dikke pluim voor iedereen die hier aan meegedaan heeft is dan ook wel op zijn plaats.

Al met al een nodige maar zeer geslaagde dag die aangaf dat het helaas alleen maar slechter gaat met de BV Nederland en dat die verslechtering helaas zal doorzetten bij juist diegenen die de zwaarste lasten moeten dragen.
Na deze demonstratie mocht ons actief lid Carla nog even op de kiek met Jan...
Carla en Jan

Hier nog enkele foto's van deze manifestatie in de Brabant hallen;

den bosch 2011 1 den bosch 2011 2 den bosch 2011 3 den bosch2011 4 den bosch 2011 5 den bosch 2011 6

www.1voorallen.nl

U bent hier