h

Berber Aardema:Uw bus rijdt nog wel, de onze straks niet meer

23 november 2011

Berber Aardema:Uw bus rijdt nog wel, de onze straks niet meer

te laat
Berber Aardema, leerling RSG Magister Alvinus Sneek, heeft samen met medescholieren actie gevoerd bij Joure. Terwijl de statenleden in de bus naar Brussel stapten ging Berber in gesprek met de gedeputeerde Kramer over het OV. Na het gesprek hielden de studenten het spandoek omhoog met de tekst "uw bus gaat nog wel, de onze straks niet meer"

"Elke dag reis ik, en velen met mij, van huis naar school of naar vrienden met de bus. Steeds vaker zijn bussen overvol, komen ze niet opdagen of zit ik in een taxibusje waarvan de chauffeur al meer dan 12 uur in touw is. In de krant las ik dat het friese OV nog verder zal gaan verslechteren, door nog minder ritten. Ook hoorde ik dat de friese statenleden met een bus naar Brussel gaan voor een werkbezoek. Ik wil hen laten weten dat zij comfortabel zitten, maar wij straks niet meer. Daarom heb ik medescholieren uit Sneek en Joure opgeroepen om samen met mij te protesteren tegen de verslechtering van het OV" legt Berber Aardema uit.

Na afloop werden de scholieren weer met de auto naar school gebracht, het openbaar vervoer kon er niet voor zorgen dat de leerlingen op tijd op school kwamen. De actie werd ondersteund door SP Súdwestfryslân

U bent hier