h

Sudwest Fryslan wijst het bestuursakkoord tussen het Rijk en de Nederlandse gemeenten af

26 mei 2011

Sudwest Fryslan wijst het bestuursakkoord tussen het Rijk en de Nederlandse gemeenten af

De gemeenteraad vindt de taakoverheveling met de bijkomende bezuinigingen op bijstand, de jeugdzorg en de sociale werkvoorziening en de Wajong-regeling voor arbeidsongeschikte jongeren onacceptabel. Diverse partijen in de gemeenteraad hebben zich negatief uitgesproken over het bestuursakkoord.

Woorden als “Het sociaal domein is de dupe van dit akkoord”, het is ontiegelijk verkeerd om de mensen uit de WSW zo te behandelen”, “onvoldoende vertrouwen” en “hier kun je onmogelijk JA tegen zeggen” voerden de boventoon in de vergadering van de gemeenteraad. Ook wethouder Ekhart riep de vergadering op om tegen te stemmen.
De fracties Verenigd Links, CDA, PvdA, FNP, Totaal Lokaal en Groen Links, diende een motie in om Sudwest Fryslan te dwingen om op het VNG-congres volgende maand het huidige akkoord af te wijzen. Ook de Christen Unie, gemeentebelangen SWF en D66 steunden de motie. Alleen VVD en een fractielid van het CDA gingen daar niet in mee.

Na de aanname van de motie heeft de SP, die op de publieke tribune zat, de gemeenteraadsbeslissing ondersteund met een hartelijk applaus.
Meer actienieuws rondom het bestuursakkoord: www.friesland.sp.nl/

U bent hier