h

Kleed goedlopende intergemeentelijke samenwerkingsverbanden niet uit

22 april 2009

Kleed goedlopende intergemeentelijke samenwerkingsverbanden niet uit

Sneek en Wymbritseradiel werken samen op ICT-gebied. Bolsward, Nijefurd en Wûnseradiel maken deel uit van de ISZF, de gemeenschappelijke regeling ICT-samenwerking Zuidwest-Friesland.

De ISZF is goed lopend samenwerkingsverband, en wordt regelmatig als voorbeeld voor anderen genoemd. Een dienst met landelijke uitstraling!

Als genoemde gemeenten fuseren, is het nog niet zeker wat met bestaande intergemeentelijke samenwerkingsverbanden gaat gebeuren. De stuurgroep – vertegenwoordigers van de vijf fusiegemeenten -- onder leiding van Bruins-Slot, wil het aantal samenwerkingsverbanden beperken.

Dat is een slechte zaak, aldus Rinus van Driel, fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Sneek.
Voor de ISDzwf, de Intergemeentelijke Sociale Dienst Zuidwest-Friesland, geldt hetzelfde.

Bolsward, Nijefurd en Wûnseradiel nemen daar nu nog aan deel, naast Gaasterlan-Sleat, Lemsterland en Littenseradiel. Deze intergemeentelijke Sociale Dienst is belangrijk voor de uitvoering van onder andere Sociale Zaken en WMO. Deze samenwerking heeft kostenreductie bewerkstelligd

Ook de nieuwe Zuidwesthoek gemeente (als de vijf gemeenten daartoe besloten) zal in de toekomst aangewezen blijven op samenwerking met anderen.

Het opbreken van bestaande verbanden en het opstarten van nieuwe, zal onherroepelijk tot kapitaalvernietiging leiden.

Daarom zouden Sneek en Wymbritseradiel er goed aan doen om aan te schuiven bij de ISDzwf, aldus Van Driel.

Opstappen van Bolsward, Nijefurd en Wûnseradiel betekent dat deze dienst zodanig wordt uitgekleed dat het voortbestaan ervan in gevaar komt. Dat moeten wij toch niet willen?

Rinus van Driel
Vliestroom 67
8602 CX Sneek
Telefoon 0515-460790.

 

 

 

U bent hier