h

Actie in Witmarsum in het kader van de herindeling.

4 december 2007

Actie in Witmarsum in het kader van de herindeling.

Maandagavond hebben we, voorafgaand aan de bespreking van de SWOT-analyse
(OBMC rapport) gemeentelijke herindeling ZW Friesland, onze mening over deze herindeling duidelijk gemaakt aan de bezoekende raadsleden uit Z.W. Friesland.

Deze actie vond plaats voor het gemeentehuis in Witmarsum met een groep gemotiveerde en enthousiaste SP leden.

We deelden onze persbericht uit, waarin ook de mogelijke nadelen van gemeentelijke herindeling staan, met het verzoek de burger aan het woord te laten en zijn/haar mening te vragen.

Ook moet er meer, objectieve en begrijpelijke informatie naar de burger, zodat er ook daadwerkelijk een goede, onderbouwde keuze kan worden gemaakt.

De herindeling wordt van bovenaf opgelegd, minister Remkes uit het vorige kabinet sprak er tijdens zijn regeringsperiode al over en vond de herindeling zeer belangrijk, nu nemen de gemeentes het verzoek over als zijnde een herindelingwens vanuit de gemeentes met steun van de provincie.

De provincie bemoeit zich er nog niet openlijk mee, maar achter de schermen???

Wij stonden naast ons persbericht te delen ook als ludieke actie “Alle dorpen op één hoop” te vegen.

We veegden de bordjes met plaatsnamen op één hoop, zoals ook na een herindeling de dorpen en steden allemaal één gemeente zullen vormen.

De bezoekende raadsleden reageerden verschillend, een aantal vroeg door over onze actie, een aantal ging stilzwijgend, maar wel het persbericht meenemend naar binnen en een aantal vertoonde vermijdingsgedrag, ze namen een andere ingang.

We hebben voldoende aandacht gekregen voor ons standpunt en daar ging het om! Bovendien werd onze actie over het algemeen zeer gewaardeerd door de bezoekers en dat is ook leuk meegenomen!

U bent hier