h

Meeste Workumers tegen verzamelgebouw

28 juli 2007

Meeste Workumers tegen verzamelgebouw

Uit een enquète van Plaatselijk belang blijkt, dat de meeste Workumers tegen het realiseren van een multifunctionele accommodatie zijn.

Ze vinden de opzet, met drie basisscholen, sporthal, zwembad, bibliotheek, cultureel centrum De Klamearre, peuterspeelzaal en mogelijk zelfs een supermarkt onder één dak, te grootschalig voor hun stad.

De binnenstad gaat het levendige missen, alles wordt geconcentreerd op één plek, waar ook drie scholen worden gevestigd volgens dit plan. Hoe denkt men de verkeersdrukte op die plaats te kunnen leiden en verkeersveiligheid te bieden aan de leerlingen?

Ruim de helft, 52 procent, spreekt zich in een enquête van Plaatselijk Belang Workum uit tegen het MFA-plan, zoals de gemeente Nijefurd dat voor ogen staat. De voorstanders zijn met een percentage van 37 procent in de minderheid. Elf procent heeft geen mening. Van de 642 rondgebrachte enquêteformulieren zijn er 286 ingevuld teruggekomen. Dat is 44 procent.

Het verzamelgebouw is gepland op de plaats waar nu het overdekte sportcomplex De Rolpeal staat. De kosten belopen naar schatting €20 miljoen. Eind dit jaar moet de gemeenteraad over het project beslissen. Er wordt nu door een extern bureau uitgezocht, hoe men de bevolking wel enthousiast kan maken. Dit riekt naar minachting voor de mening van de burger. Uit gesprekken, die SP Sneek met de plaatselijke bevolking heeft gevoerd, blijkt heel duidelijk, dat men zich wel heeft verdiept in het MFA-plan, maar tot de conclusie zijn gekomen dat het niet haalbaar is voor de gemeente Nijefurd.

Nu wordt er dus door een extern bureau een onderzoek uitgevoerd, alweer een onnodig kostenplaatje. De uitspraak van de inwoners is duidelijk en dient gerespecteerd te worden.

U bent hier