h

Top van Onderop op 20 mei rond het Leidseplein in Amsterdam

28 maart 2007

Top van Onderop op 20 mei rond het Leidseplein in Amsterdam

Het Nederlands Sociaal Forum organiseert op zondag 20 mei de "Top van Onderop". Vlak voordat de wereldleiders van de acht machtigste landen begin juni bij elkaar komen op de G8 in Duitsland, komen in Nederland sociale bewegingen bij elkaar om hun alternatieven voor een andere
wereld te presenteren.

Naar verwachting zullen er ruim duizend deelnemers zijn op de Top van Onderop. In De Balie en het Barlaeus Gymnasium aan het Leidseplein in Amsterdam zijn tientallen debatten, films, workshops en een informatiemarkt. Tijdens de Top is er om 13 uur een actie waar iedereen aan mee kan doen.

Een van de prominente sprekers op de Top van Onderop op 20 mei in Amsterdam zal Cindy Sheehan zijn. Ze is een Amerikaanse vredesactivist en moeder van een soldaat die in april 2004 de dood vond in Irak, vijf dagen na zijn aankomst in het land. Sheehan is van de Gold Star Families for Peace, een vredesorganisatie die zich inzet voor de terugtrekking van de Amerikaanse strijdkrachten uit Irak.

Zij kreeg wereldwijd aandacht in 2005 toen zij bij de vakantie-ranch van president Bush in Texas een protestkamp opzette. In 2006 sprak Sheehan op het Wereld sociaal Forum in Venezuela.

U bent hier