h

Tineke Mollema spreekt in over Pastiel

16 januari 2014

Tineke Mollema spreekt in over Pastiel

In de commissievergadering Boarger en Mienskip heeft Tineke Mollema namens SP Súdwest-Fryslân ingesproken over de evaluatie van Pastiel. We moesten er even op wachten maar toen gaf Tineke duidelijk en helder weer hoe wij over Pastiel en hun evaluatie denken. Dit stuk vind u onder de nieuwsberichten op onze website.

Tineke vroeg de commissieleden om goed na te denken over de volgende vraag: Wat is de toegevoegde waarde van re-integratie project Pastiel? Ze riep op om deze vraag opnieuw te stellen bij de eindevaluatie. Ze heeft ook, net als de cliëntenraad en de fracties, vraagtekens gezet bij de resultaten die Pastiel noemt in hun evaluatie. 

Uit de reacties van de verschillende partijen bleek dat de SP niet de enige partij die is kritisch is over Pastiel. Waar de VVD eerst nog positief was gaven ze nu duidelijk aan dat stoppen met Pastiel een reële optie is. De PvdA was zeer kritisch en net als de andere partijen zeer ontevreden over het late rapport en noemde het een goed nieuwsshow. 

Door de reacties van de partijen denken wij dat ons voorstel een reeële optie is. Ons voorstel is: Laat de sociale dienst weer zelf onze inwoners aan een passende baan helpen. Hierbij moet de focus liggen op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maar nog belangrijker in te zetten op het creëren van structurele en duurzame banen voor alle werkzoekenden. Waarbij uiteraard het uitgangspunt moet zijn: Eerlijk Werk voor Eerlijk Loon!

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier