h

Een oplossing die geen oplossing is, is geen oplossing!

21 januari 2016

Een oplossing die geen oplossing is, is geen oplossing!

Foto: SP

Als het ’s winters glad is door ijzel en sneeuw hebben fietsers tussen Tirns en Reahús een probleem: Er wordt al een jaar of drie niet meer gestrooid op de veiligste en snelste route tussen deze dorpen en Sneek.

 Inwoners van Tirns en Reahús, maar ook van Wommels en Easterein hebben gevraagd, geklaagd en brieven geschreven naar de gemeente om hier iets aan te doen.  
Helaas zonder resultaat. Alleen werd er vorig jaar, bij hoge uitzondering, toegestaan dat er een bak met zand werd geplaatst, zodat inwoners van Tirns zelf kunnen strooien.

Foto: SP

Echter bevriest niet alleen het zand, maar is het ook niet te doen om met een zware emmer en een schepje drie kilometer aan weg en fietspad te strooien.
Het zou zoveel schelen als de gemeente de eerste kilometer even mee zou pakken met de reguliere strooiroute en het zand in de bak te vervangen door zout.
Kinderen moeten veilig naar school kunnen en fietsers moeten we niet dwingen om in de auto te stappen. Daarom stellen de SP en de VVD donderdag tijdens de raadsvergadering weer de vraag aan de wethouder of er samen met de inwoners gezocht kan worden naar een oplossing die wel werkt.

Om hun vraag voor een veilig fietspad kracht bij te zetten  waren er vanavond ook ruim 30 mensen met spandoeken, emmertjes, schepjes en sneeuwschuivers.

Foto: SP

Foto: SP

De wethouder heeft toegezegd weer in overleg te gaan met dorpsbelang over een andere oplossing

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier