h

Verslag gemeente reden tot zorg

15 april 2015

Verslag gemeente reden tot zorg

De SP heeft kritiek op een rapport van de gemeente over het sociaal beleid van de afgelopen maanden. In het verslag doet het college namelijk net alsof het allemaal wel op z'n pootjes terecht komt, terwijl bij ons juist veel klachten binnenkomen.

Sinds 1 januari dit jaar heeft de gemeente er een heel aantal taken bijgekregen: zorgtaken en extra taken rond werk en inkomen. Nu we drie maanden verder zijn, is er een rapport gemaakt over hoe het loopt met de nieuwe taken.

Het verslag stemt vrolijk, want alles lijkt op rolletjes te lopen en er lijken nauwelijks problemen te zijn. Tijd voor een feestje dus? Niet echt, want bij de SP komen allerlei klachten binnen over het nieuwe ‘Klant Contact Centrum’, de nieuwe ‘Gebiedsteams’ en lange wachttijden tot de gemeente beslist over bijvoorbeeld een uitkering.

Daarbij bleek afgelopen zaterdag uit onderzoek door het tv-programma Kassa, dat onze gemeente het erg slecht doet bij het behandelen van vragen over zorg. Er zijn 36 gemeentes onderzocht en Súdwest-Fryslân bungelt ergens onderaan op plaats 32.

Een tralala verhaal van 6 pagina’s verandert daar niets aan. Burgemeester en wethouders zouden zich eens goed achter de oren moeten krabben. Misschien zouden ze zelfs eens kunnen luisteren naar de zorgen en kritiek die de SP nu al maanden heeft.

Meer taken doen met minder geld is gewoon vragen om problemen. De nieuwe manier van werken is ook veel te snel doorgedrukt. De gemeente zou eens wat minder met zichzelf bezig moeten zijn en meer oog hebben voor de problemen van mensen die lang moeten wachten op hun geld, of geen goed antwoord krijgen op hun vragen over zorg.

In plaats van nare briefjes rond te sturen naar mensen dat het allemaal wat minder wordt, zou het college beter nare briefjes naar Den Haag kunnen sturen, met de vraag om meer geld, omdat ze het op deze manier niet fatsoenlijk redden.

Reacties

Eindelijk een partij die het op neemt voor de burger.

Het is toch verschrikkelijk dat een ouder echtpaar eerst naar de rechter moet om hun zorg te krijgen.
Burgemeester en wethouders schaam je diep

Reactie toevoegen

U bent hier