h

Kledingbank Sneek

1 april 2015

Kledingbank Sneek

Foto: SP

Na een noodkreet van de kledingbank in Sneek dat ze zouden moeten stoppen, heeft de SP geprobeerd te bemiddelen. Nu blijkt dat de kledingbank niet bereid is mee te werken, denken wij dat verder bemiddelen op deze manier zinloos is.

In een rijk land als Nederland zouden een voedselbank, een speelgoedbank en een kledingbank eigenlijk niet nodig moeten zijn. Maar de werkelijkheid is anders. De enige banken die blijven groeien zijn juist deze banken. Met de inzet van enthousiaste vrijwilligers zorgen zij ervoor dat mensen die het minder goed hebben ook een kans hebben om rond te komen met het beetje dat ze hebben. En dat is hard nodig.

Toen er dan ook een noodkreet kwam van de kledingbank in Sneek die opgeheven dreigde te worden, heeft de SP aangeboden een poging te doen tot bemiddelen tussen de woningbouwcorporatie en de kledingbank.

Bijvoorbeeld door te zoeken naar een andere locatie voor de kledingbank, omdat de woningcorporatie vindt dat de huurwoning waar de kledingbank nu zit, niet bedoeld is voor dat soort activiteiten.

De SP heeft op radio en tv een oproep gedaan en contact gezocht met de woningbouwcorporatie en de gemeente en er zijn verschillende mogelijkheden onderzocht. Helaas tot op heden zonder resultaat.

Wij begrijpen dat het voor de kledingbank lastig is om af te wachten, zonder te weten of het uiteindelijk iets zal opleveren. Wat wij niet begrijpen is dat de kledingbank de woningbouwcorporatie, de gemeente en de buren eerder frustreert dan positief mee zoekt naar oplossingen.

Nu ook naderhand blijkt dat er voor de woning waar de kledingbank zit duidelijke afspraken waren gemaakt, maar de eigenaresse niet van plan lijkt te zijn zich daar aan te houden, denkt de SP dat verder bemiddelen op deze manier zinloos is.

Wel denken wij dat het zeker niet aan de inzet van de vrijwilligers ligt. En ook dat een kledingbank helaas erg nodig blijft. Dus als er zich nog een andere mogelijkheid voor doet om een kledingbank te realiseren in Sneek wil de SP daar zeker aan mee werken. Maar voor dit moment lijkt het ons verstandiger om niet meer verder te gaan met deze kledingbank!

Reacties

Het is jammer voor jullie moeite en inzet maar de eigenaresse van de kleding bank denkt dat ze alles beter weet en kan en helaas trekt ze haar vrijwilligers mee.
Dat er een kleding bank moet komen ben ik het mee eens maar dan niet gerunt door mevrouw Lekx en haar vrijwilligers,mocht er een kleding bank komen wil ik me bij deze aanbieden als vrijwilliger.

Wat is dit nou voor commentaar. Elisabeth Leks en haar vrijwilligers hebben juist zo ontzettend goed werk geleverd en dan nu zeggen dat het niet meer door haar gerund moet worden? Schandalig. Ze heeft zoveel goeds gedaan voor heel veel mensen en dag en nacht in touw geweest om dit te realiseren. Heb juist heel veel waardering voor hun. Hoop dat het lukt om een andere locatie te vinden en dat ze hun vrijwilligerswerk voort kunnen zetten. En zeker door het zelfde groepje. Kan alleen nog zeggen dat ik heel veel RESPECT heb voor deze mensen. RESPECT.

ik ben vrijwilliger bij de kleding bank ik werk er nog steets we gaan gewoon door met dingen op de site zetten mevrouw lekx zeet zich nog met hart en ziel in maar waar de praatjes weg kommen dat zij zich niet aan de afsprak houd is niet terecht dat doet ze wel wij willen we graag door met de kledingbank en als tiem we hadden zoon leuke ploeg. en wat helga jij moet haar niet zo zwart makken

Ik kan mij totaal niet vinden in dit artikel mevrouw lekx heeft mij en mijn gezin vele malen geholpen het is altijd fijn om daar heen te gaan je wordt nergens op aangekeken of ongemakkelijk te voelen en er staat ook atijd koffie klaar ik vind dit rond uit belachelijk ook heeft zij vele dingen uit eigen zak betaald om men te helpen

Ik heb enkele keren contact met de kleding bank Sneek gehad. Ik kan alleen maar positief zijn. Onderling contact met andere kleding banken zijn goed. Ik haal het uit Sneek en breng het in Leeuwarden. ..Ga zo door Elisabeth en andere vrijwilligers! !!!

Ik denk ten eerste dat het idee goed bedoeld is.
alleen de uitwerking er van fout is gegaan.
De eigenaresse wil het van uit huis doen. Ik zou er ook niet
aan moeten denken dit naast me te hebben.
Daarbij komt als je weet dat het niet mag van de woningbouw
en je het wel doet je problemen krijgt. Ik vraag me op recht af . Deed deze vrouw het voor de mensen die het nodig hebben. Of omdat ze er zelf een goed gevoel van krijgt. Ik hoop dat er een kledingbank komt die doet wat ze moet doen.
En dat mensen die het nodig hebben daar terecht kunnen.

Deze mevrouw moet gewoon gestopt worden en deze kledingbank moet voorgoed dicht. Een kledingbank is een goed initiatief, en ook zeker nodig. Maar dan wel gerund door mensen die zich aan de regels en wetten houden. Iets wat deze mevrouw geenszins van plan is. Tot nu toe heeft zij alle gemaakte afspraken aan de kant geschoven en zich boven alle wetten verheven gevoeld. Zo'n persoon hoort niet een kledingbank of wat voor stichting dan ook te runnen. Ik vind dat zij door haar gedrag het vertrouwen van de woningbouw,de sp, haar vrijwilligers en cliënten van de kledingbank erg geschaad heeft en hierdoor ook het imago van waar een kledingbank voor dient te staan.!

Op verzoek van een plaatser hebben wij commentaar verwijderd.

Ik ben helaas ook niet zo positief over deze kledingbank.
Ik heb ook een keer behoorlijk wat mooie kleding er gebracht.
Sommige kledingstukken waren zelfs nog nieuw.
Van deze kleding heb ik weinig tot niets voorbij zien komen op de site van de kledingbank.
Ook heb ik gehoord dat er wel eens levensmiddelen werden ingezameld voor mensen die het moeilijk hebben, en dat veel van deze levensmiddelen niet bij die mensen terecht is gekomen.
Ik vraag mij dan toch af waar mijn kleding en deze levensmiddelen gebleven zijn.
Bij het inzamelen van levensmiddelen door een KLEDINGbank heb ik ook mijn vraagtekens. Daar hebben we toch een VOEDSELbank voor?
Ik ben het eens met de reactie van Sophie, al denk ik dat ze het niet alleen gedaan heeft om er zelf een goed gevoel van te krijgen, maar ook om er zelf beter van te worden.
Jammer dat er op deze manier misbruik wordt gemaakt van een goed idee.

Reactie toevoegen

U bent hier