h

Dwangsom bij te laat beslissen

7 april 2015

Dwangsom bij te laat beslissen

Foto: SP

De SP hoort steeds vaker van mensen dat de gemeente niet op tijd beslist over een aanvraag voor een uitkering of bijzondere bijstand. Als u dit overkomt kunt u de gemeente 'in gebreke stellen'. Als de gemeente dan nog niet reageert heeft u recht op een dwangsom. Hier kunt u lezen hoe dat werkt.

Als iemand een bijstandsuitkering aanvraagt, of bijzondere bijstand, dan moet de gemeente binnen 8 weken beslissen over die aanvraag. Doet de gemeente dat niet, dan kan de aanvrager met een brief of formulier de gemeente laten weten dat ze haar plicht niet doet. Ook kan dan een dwangsom worden gevraagd.

Dat kan met het formulier dat u onderaan deze pagina kunt downloaden. Nadat de gemeente het ingevulde formulier ontvangen heeft, moet de gemeente binnen 2 weken beslissen.

Er zijn twee uitzonderingen, waarbij de beslistermijn langer kan zijn dan 8 weken:

  1. De gemeente heeft meer informatie nodig, waardoor ze niet op tijd kan beslissen. In dit geval moet de gemeente dat aan de aanvrager laten weten.
  2. De gemeente mag de beslistermijn één keer verlengen, maar moet dat wel schriftelijk aan de aanvrager laten weten.

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp of hulp nodig hebben bij het invullen van het formulier, dan kunt u bellen met 06 5143 7418, of uw vraag stellen via onze contactpagina.

Reactie toevoegen

U bent hier