h

Meldpunt werkproject Pastiel

12 december 2013

Meldpunt werkproject Pastiel

Sinds begin dit jaar werken 13 Friese gemeenten samen in het tewerkstellingsproject Pastiel. Ook Súdwest-Fryslân doet hier aan mee.

Mensen die een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente worden door Pastiel met behoud van uitkering aan het werk gezet. Doel is om onder begeleiding uiteindelijk een baan te vinden.

Vorige maand verscheen een tussenevaluatie van het project. Het rapport beschrijft in lovende woorden het succes van Pastiel. Prachtige grafieken laten zien dat ook de deelnemers in meerderheid tevreden zijn.

Uit verslagen van recente werkbezoeken die cliëntenraden WWB aan Pastiel brachten, komt een heel ander beeld naar voren. De SP ziet daarom redenen om te twijfelen aan de onafhankelijkheid en geloofwaardigheid van de tussenevaluatie.

Vlak na de start van Pastiel opende onze afdeling al een meldpunt om ervaringen van mensen met het project in kaart te brengen. Dit meldpunt leidde tot het zwartboek Tewerkgestelden Aan Het Woord.

Wij willen het meldpunt nogmaals onder de aandacht bengen. Op dit meldpunt kan iedereen zijn of haar evaringen met Pastiel kwijt.
Alle verhalen worden vertrouwelijk behandeld.

Voor het meldpunt: stuur een mail naar sudwestfryslan@sp.nl of klik op de link hieronder.

Meldpunt werkproject Pastiel

 

Reactie toevoegen

U bent hier