h

Zorg er NU voor dat er in de toekomst geen kinderen verdrinken!

28 augustus 2013

Zorg er NU voor dat er in de toekomst geen kinderen verdrinken!

Vanavond heeft Tineke Mollema namens de SP Súdwest Fryslân ingesproken op de commissievergadering over de sluiting van het zwembad Vitaloo in Bolsward.

De sluiting van zwembad Vitaloo maakt zwemmen voor velen onbereikbaar. Wij vinden dat zwemmen in onze gemeente voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dat betekent: goed bereikbare zwembaden, zwemlessen en een regeling voor iedereen die zelf financieel niet in staat is zwemlessen te nemen.

Negen andere insprekers gaven ook aan dat het zwembad open moet blijven. De raadzaal zat overvol met publiek dat luid applaudisseerde bij iedere spreker. Bolsward laat van zich horen door meer dan 4000 handtekening tegen de sluiting te presenteren.

Het raadsvoorstel is voorlopig van de baan. Wethouder Sinnema kreeg veel kritiek van alle aanwezige partijen dat hij te weinig had gekeken naar ander opties, terwijl dit wel gevraag is. De commissie stuurt het plan van de wethouder terug naar de tekentafel met de opdracht alternatieven voor de sluiting te gaan onderzoeken. De wethouder krijgt hier een half jaar voor.

De kern van het betoog van Tineke Mollema was dat je met de huidige minimaregeling van 154 euro geen zwemdiploma kan halen. Helaas kwam de wethouder hier tijdens de commissievergadering niet op terug, maar sprak ons er in de pauze op aan. Hij gaf aan bezig te zijn met een nieuwe minima regeling voor een betere tegemoetkoming bij diplomazwemmen.

Hoewel de Bolswardse zwemmers voorlopig gered zijn, houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Want in een waterrijke gemeente moet ieder kind kunnen leren zwemmen.

Voor meer informatie: Tineke Mollema, 06-42133835

U bent hier