h

Update: Ontslaggolfvrije gemeente voor de Thuiszorg

30 augustus 2013

Update: Ontslaggolfvrije gemeente voor de Thuiszorg

thuiszorg Naar aanleiding van onze brief over de thuiszorg (zie nieuwsbericht 24-8-2013) hebben wij twee reacties gekregen, van de FNP en het CDA. De FNP heeft naar aanleiding van onze brief vragen gesteld tijdens de commissievergadering van 28 augustus. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Aangezien Tineke Mollema toch al insprak over de sluiting van zwembad Vitaloo heeft ze de thuiszorg ook weer onder de aandacht gebracht. Tineke heeft hierover het volgende gezegd:

Wij willen ook aandacht vragen voor de bezuinigingen in de Thuiszorg. De een na de andere thuiszorg organisatie zet zijn personeel op straat. Gebeurt dit straks ook in onze gemeente? En kunt u garanderen dat uw inwoners niet zonder zorg komen te zitten?

Op deze vragen en die van de FNP, CDA en PvdA kwamen geen antwoorden omdat wethouder Tolsma niet aanwezig was. Het onderwerp is doorgeschoven naar de volgende vergadering.

Na afloop hebben we een goed gesprek gehad met de commissieleden van de FNP. Zij zagen duidelijk de noodzaak om het onderwerp thuiszorg onder het voetlicht te brengen en in de volgende vergadering alsnog antwoord op de vragen te krijgen. Wordt Súdwest Fryslân de eerste ontslaggolfvrije gemeente voor de thuiszorg?

Zie ook:
sp wil sudwest fryslan als ontslaggolfvrije gemeente voor de thuiszorg

 

U bent hier